Sport > Fudbal

Da l' je DROGBA ili Pogba: FUDBALER Juventusa pozitivan na DOPING testu

Francuzu preti četvorogodišnja suspenzija u slučaju da i drugi uzorak potvrdi prisustvo testosterona

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 21:14

podeli vest:

Da l' je DROGBA ili Pogba: FUDBALER Juventusa pozitivan na DOPING testu
Foto: Tanjug/AP


Fudbaler Juventusa Pol Pogba bio je pozitivan na testosteron na standarnom doping testu koji je napravljen posle meča Udineze i torinskog kluba, koji je odigran 20. avgusta, prenosi danas La Gazzetta dello Sport.

Juventus je tada pobedio sa 3:0, a Pogba je ceo meč presedeo na klupi za rezerve. Francuski fudbaler je bio jedan od igrača, koji su nasumično izvučeni da se podvrgnu doping testovima.

Italijanski mediji navode da će Pogba morati da uradi drugi test uzorak. Fudbaleru Juventusa preti četvorogodišnja suspenzija u slučaju da i drugi uzorak pokaže da je Pogba pozitivan na testosteron.

Ovu vest su kasnije tokom dana potvrdili i iz kluba - u saopštenju Juventusa se navodi da je Pogba bio pozitivan na standarnom doping testu, koji je napravljen 20. avgusta posle meča prvog kola Serije A protiv Udinezea.

"Italijanska Nacionalna antidoping agencija (NADO) privremeno je suspendovala fudbalera Juventusa Pola Pogbu, pošto je francuski igrač bio pozitivan na testosteron", saopštio je večeras torinski klub.

Pogba (30) je član Juventusa od 2022. godine.

Ostavite komentar