Sport > Fudbal

Partizan počeo pripreme - promene velike, a cilj isti

Uprava Partizana rešila da renovira tim, pregovara sa čak sedam fudbalera

Autor: Tanjug

13/06/2022 > 11:57

podeli vest:

Partizan počeo pripreme - promene velike, a cilj isti
Foto: FK Partizan


Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, a na prvom okupljanju trener Ilija Stolica imao je na raspolaganju 26 igrača.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/bs

 

To su: Bojan Ostojić, Luka Subotić, Filip Holender, Bibras Natho, Kvinsi Menig, Nemanja Stevanović, Slobodan Urošević, Milan Smiljanić, Nikola Lakčević, Nemanja Jović, Milan Lukač, Vanja Vlahović, Mateja Stašević, Marko Živkovia, Saša Zđelar, Ljubomir Fejsa, Nemanja Miletić, Aleksandar Lutovac, Aleksandar Popović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljkovia, Mihajlo Petković, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković, Marko Jevtović.

Stolica je poručio igračima da ne razmišljaju o drugim stvarima, već da se usmere samo na svoj posao.

- Prvo i ono najvažnije ste vi, vi ste fokus, vi ste ono zbog čega smo svi mi ovde zajedno kao vaš servis. Znam da ste toga svesni i da to znate, znam da znate koju težinu ima ovaj grb - rekao je Stolica u obraćanju igračima, a potom je nastavio: 

- Isto tako znam da znate da od prvog momenta energiju želimo da usmerimo samo na teren. Vidim i osećam da će sve strukture kluba biti mobilisane da nam pomognu da mi budemo na terenu, da budemo ono što treba da budemo, da se fokusiramo na igru i da kroz tu igru ispunimo ono što očekujemo prvo sami od sebe. 

 

Stolica je rekao da ispred Partizana uvek treba da budu trofeji i pobede, ali je istakao da će crno-beli ići od dana do dana, od pobede do pobede. 

 Biće dosta promena u timu, pregovaramo sa sedmoricom igrača, očekujem veliki broj dolazaka i odlazaka - rekao je danas direktor FK Partizan Miloš Vazura na početku priprema za novu sezonu.

- Dovešćemo dva do tri stranca, Iliev kao sportski direktor pregovara. Takođe, dovešćemo nekoliko domaćih igrača. Konkretno, pregovaramo sa četiri domaća i tri strana igrača - izjavio je Vazura novinarima u SC Teleoptik.

On je dodao da je u dogovoru sa novim trenerom Ilijom Stolicom želja da se osveži tim.

- Dosta je igrača kojima ističu ugovori, svima smo se zahvalili i želimo da osvežimo tim sa novim trenerom. Biće potpuno jasna slika pre odlaska u Sloveniju na pripreme.

Vazura je istakao da Partizan ima stabilnu finansijsku situaciju, ali kada je budžet u pitanju ne može da parira Crvenoj zvezdi.

- Sa sportske strane prioritet je titula. Prethodne sezone nismo uspeli da sačuvamo pet bodova prednosti, pod čudnim okolnostima smo izgubili titulu, ali zatvaramo to poglavlje. Stanojević je rekao stav, a mi smo ga podržali. Nisu (Zvezda) osvojili titulu sa duplo više bodova iako su imali duplo veći budžet. Verujemo da će sve biti pošteno naredne sezone. Prethodne sezone je bilo mnogo bolje suđenje nego pretprošle, te se nadam da će ove biti savršeno - poručio je Vazura.

Ostavite komentar