Sport > Fudbal

Duljaj KRIVAC, Jovanović "SPASILAC": Trener PREUZEO odgovornost, golman NAJBOLJI u porazu

Revanš protiv Sabaha za plasman u plej-of za Ligu konferencija na programu je narednog četvrtka u Beogradu

Izvor: K1info

10/08/2023 > 20:49

podeli vest:

Duljaj KRIVAC, Jovanović "SPASILAC": Trener PREUZEO odgovornost, golman NAJBOLJI u porazu
Foto: Starsport


Partizan se nije proslavio u prvom duelu koji je u novoj sezoni odigrao u Evropi, naprotiv - prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija crno-beli su izgubili sa 2:0 u Bakuu od Sabaha. Rezultat bi bio još grđi, da na golu ekipe iz Humske nije stajao raspoloženi Aleksandar Jovanović...

Bilo kako bilo, sa relativno velikim minusom izabranici Igora Duljaja se vraćaju u Beograd, gde će sledeće nedelje morati da zaigraju mnogo angažovanije ako žele da prođu u plej-of za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Trener crno-belih Igor Duljaj preuzeo je potpuno odgovornost za loš rezultat.

- Mora bolje. Ušli smo veoma loše u utakmicu, zasluženo su pobedili. Šutnuli smo samo nekoliko puta, što je nedopustivo i ovo je čisto moja krivica i moja odgovornost. Ono što treba da kažem igračima, ja ću reći - istakao je Duljaj.

Strateg Partizana je naglasio i šta je to bilo nedopustivo od starta.

- Problem je bilo to kako smo ušli u utakmicu. To je moja odgovornost i nema tu ništa do igrača. Potreban je bolji odnos i biće to sigurno - dodao je odlučno trener crno-belih.

Partizanov golman Aleksandar Jovanović odbranio je penal Sabahu u večerašnjem duelu, ali nije uspeo da spreči poraz.

- Nisam zadovoljan timski. Izgubili smo 2:0, nije katastrofalan rezultat, ako u Beogradu damo gol u prvih 20 minuta, eto nas u igri. Ostaje žal zbog drugog gola, nije isto izgubiti 1:0 ili 2:0. Ali, ponavljam, ako u Beogradu damo gol i do poluvremena, eto nas u igri - rekao je Jovanović za TV Arena sport.

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović

Upitan za odbranjeni penal, Jovanović nije hteo da prisvaja pohvale.

- Trudim se da pomognem ekipi. Dovoljno sam iskusan da me individualne partije ne zadovoljavaju, već volim timske uspehe, zato sam došao u Partizan - zaključio je Aleksandar Jovanović.

Revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija zakazan je za sledeći četvrtak u 21 čas, a pobednik ovog dvomeča igraće protiv Steaue (Rumunija) ili Nordsjelanda (Danska). Pre revanša odluke, Duljajev tim igraće u Superligi protiv Radničkog iz Niša u nedelju u Humskoj.

Ostavite komentar