Sport > Fudbal

BORJANU nikako NE LEŽI Makabi Haifa, Rendžers siguran: Šta nosi revanš?

Makabi je savladao Slovan u Bratislavi sa 2:1, dok je Rendžers bio bolji od Serveta - 2:1

Izvor: K1info/Sportske.net

09/08/2023 > 22:57

podeli vest:

BORJANU nikako NE LEŽI Makabi Haifa, Rendžers siguran: Šta nosi revanš?
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Makabi Haife i Glazgov Rendžersa upisali su pobede u prvim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Makabi je u "stazi šampiona" savladao Slovan u Bratislavi sa 2:1, dok je Rendžers istim rezultatom kod kuće bio bolji od Serveta u "stazi pratilaca".

Milanu Borjanu nikako ne leži Makabi, prošle godine ga je, dok je branio za Crvenu zvezdu, zaustavio u plej-ofu za ulazak u elitno takmičenje, a sada je prvak Izraela stekao kapitalnu prednost pred revanš u Haifi. Pjero je matirao Borjana već u petom minutu, izjednačio je Kučka u 12, a konačan rezultat postavio je Saba u 15. minutu.

U nastavku puno uzbuđenja, ali bez pogodaka. Makabi je u prvom poluvremenu imao nekoliko prilika da ponovo ode na +2, u drugom poluvremenu dominacija Slovana i nekoliko kolosalnih šansi. Najbliži golu bili su Kankava, koji je u 83. minutu pogodio prečku i Tolić, koji je u 86. minutu promašio čist zicer.

Foto: Tanjug/Steve Welsh/PA via AP

 

Rendžers je protiv Serveta vodio 2:0 pogocima Tevarnijea iz penala u šestom i Desersa u 15. minutu, a onda je i Servet dobio penal u 44. minutu, nakon intervencije iz VAR sobe. Bedia je bio precizan za 2:1.

Švajcarski tim je od 60. minuta igrao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Dulina, domaćin je pokušavao, ali nije uspeo da probije bedem i zabeleži ubedljiviji trijumf.

Revanš mečevi na programu su za šest dana.

Ostavite komentar