Sport > Fudbal

Baharova Zvezda IZGLEDA DOBRO: Zenit pao usred Rusije, KRASO SE UPISAO na DEBIJU

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Sankt Peterburgu ekipu Zenita u okviru pripremnih mečeva pred novu sezonu, rezultatom 2:1

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/07/2023 > 20:25

podeli vest:

Baharova Zvezda IZGLEDA DOBRO: Zenit pao usred Rusije, KRASO SE UPISAO na DEBIJU
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Zenita sa 2:1, u okviru prve prijtaljske utakmice na "Pari Premijer Kupu" u Sankt Peterburgu.

Oba tima su meč počela u prilično jakim sastavima, te ne čudi što se igralo u dosta jakom intenzitetu tokom većeg dela prvog poluvremena.

 

Konkretnije je ipak Zenit počeo susret, i u nekoliko navrata je imao situacije pred golom, pretežno preko Malkoma, koji je bio najraspoloženiji, i glavna napadačka "radilica" ruskog tima. Ipak, pretila je i Zvezda u nekoliko navrata, pretežno sa distance, preko Kange i Ivanića.

Sredinom prvog poluvremena "konce" utakmice je u svoje ruke preuzeo upravo Brazilac, Malkom, te je u kratkom vremenskom roku u dva navrata ozbiljno zapretio. Prvo je u 23. minutu pokupio "odbijanac" pred golom, ali je Omri Glazer odličnom refleksnom reakcijom sačuvao svoj gol.

Potom je pet minuta kasnije Malkom šutirao i sa ivice kaznenog prostora, u donji levi ugao, ali je Glazer ponovo bio koncentrisan i dobrom reakcijom skrenuo loptu pored gola.

U nastavku je ekipa Baraka Bahara uspela da preuzme blagu inicijativu, a prva ozbiljna situacija viđena je u 39. minutu. Oboren je Piter Olanjinka u kaznenom prostoru pred golom Zenita, a glavni arbitar je prvo pokazao na belu tačku. Ipak, nakon konsultacije sa svojim pomoćnicima, sudija je preinačio odluku, s obzirom na to da se upravo Olanjinka našao u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, uspela je Zvezda da "kruniše" solidnu prvo poluvreme pogotkom u 40. minutu. Iskoristili su crveno-beli timsku akciju, nakon što je Stefan Mitrović odlično centrirao u kazneni prostor, a Mirko Ivanić se odlično snašao, i glavom sa peterca "smestio" loptu iza leđa Keržakova.

Drugi deo meča počeo je nešto smirenije na obe strane, iako je Zenit ponovo kontrolisao dešavanja na terenu kroz posed, dok je Zvezda nastojala da zapreti iz kontra napada.

U nastavku je na trenutak pala koncentracija u defanzivnoj liniji crveno-belih, što je iskoristio Du Keroz, koji je savladao Glazera i doneo izjednačenje Zenitu. To je bila "pokretačka snaga" za oba tima da nakon izjednačenja otvore karte i krenu nešto agresivnije na loptu.

Ipak, treba istaći da je Zenit bio taj koji je više pretio i bio konkretniji, ali je Zvezda delovala izuzetno koncentrisano u odbrani. Napadala je i Zvezda u finišu, međutim, nije se menjao rezultat do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Takođe, ono što treba istaći, jeste da su Zvezdini "klinci" ponovo imali značajnu minutažu, pogotovo Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, ali uz njih i Jovan Šljivić i Vladimir Lučić.

Ostavite komentar