Sport > Fudbal

LAZOVIĆ NAS SPASAO TEŠKE BRUKE: Srbija se mučila u Razgradu, iščupala bod u 97. minutu

Remi koji niko nije očekivao, Srbija je imala mnogo sreće što nije poražena, jer je igra bila najgora otkako je Piksi selektor

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/06/2023 > 20:45

podeli vest:

LAZOVIĆ NAS SPASAO TEŠKE BRUKE: Srbija se mučila u Razgradu, iščupala bod u 97. minutu
Foto: Starsport


PFudbalska reprezentacija Srbije izvukla je remi na gostovanju od selekcije Bugarske, u meču 4. kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 1:1 (0:0)!

Činilo se da će Bugari uzeti tri boda, posle gola Kirila Despodova u 47. minutu, ali je rezevista Orlova Darko Lazović u 96. spasio Orlove sjajnim pogotkom  sa nekih 14-15 metara.

Foto: Starsport

 

Bio je to njegov prvenac u dresu nacionalnog tima i nije mogao da dođe u bolje vreme, jer je Srbija u Razgradu odigrala jedan od najslabijih mečeva otkako je Dragan Stojković Piksi selektor.

Ovom golom Srbija je ostala na prvom mestu grupe G, doduše na deobi sa Mađarima. Obe selekcije sada imaju po sedma bodova, tri više od trećeplasirane Crne Gore, dok su Bugari praktično otpisani. Imaju dva boda, ali i meč više od pomenute tri ekipe.

 

Foto: printscreen /uefa.com

 

Prvo poluvreme je prosto bilo za zaborav, sem one prilike koju je Rusev imao u 31. minutu. Izbegao je ofsajd zamku, izašao jedna na jedan ispred Vanje, te šutirao tik pored stative.

Foto: Starsport

 

Čim je drugo poluvreme počelo, domaćin je poveo i tazgalio poprilično popunjene tribine stadiona u Razgradu. Stadionu koji strelac Despodov vrlo dobro zna, jer je igrač Ludogoreca.

Probala je Srbija tada da se trgne malo, ušao je u igru i Đorđe Jovanović pa su Orlovi zaigrali sa dva napadača, da bismo posle svega videli prečku rezerviste Kraseva koji je pobegao po toj desnoj strani.

Ubacio je Piksi i Mladenovića i Lazovića, pokušao da osveži napade sa krila - što mu baš i nije pošlo za nogom. Tadić je individualnim kvalitetom probao da uvede Jovanovića u akciju u 83. minutu, ali je nešto duži pas napadača Makabija iskoristio golman Djulgerov.

Prvu pravu priliku na meču Srbija je imala u 89. minutu, ali je šut Joveljića sa nekoliko metara izblokirao neko iz odbrane Bugarske. Potom i još jedan, da bi pomenuti Lazović doneo bodo Orlovima.

Srbija bi eventualnom pobedom napravila veliki korak ka plasmanu na EURO i sigurno je da će biti izuzetno motivisani u susretu, u kome će nastupiti oslabljeni bez trojice napdača Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

Ostavite komentar