Sport > Fudbal

HIČKOK režirao FINALE Lige nacija: ŠPANIJA posle penala srušila HRVATSKU

Treće mesto osvojila je selekcija Italije, koja je u borbi za bronzu pobedila Holandiju

Izvor: K1info

18/06/2023 > 23:30

podeli vest:

HIČKOK režirao FINALE Lige nacija: ŠPANIJA posle penala srušila HRVATSKU
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Hrvatske i Španije sastali su se u finalu Lige nacija u Roterdamu na čuvenom stadionu "Tiganj", a do pobede je posle izvođenja jedanaesteraca došla "furija" - 5:4, pošto je posle 120 minuta igre rezultat bio 0:0.

Domaćin trećeg izdanja Lige nacija bila je Holandija, koju su Hrvati pobedili u polufinalu, dok su Španci do borbe za titulu stigli posle pobede nad Italijom od 2:1. To je značilo da će se za bronzu boriti Holandija i Italija, a u tom meču ranije danas, "azuri" su bili bolji rival i zasluženo slavili.

Sam meč za zlato nije bio naročito zanimljiv do finiša - očito je da su fudbaleri želeli, posle duge sezone, da se i ovo takmičenje što pre završi jer jednostavno nisu imali snage za fudbalske čarolije. Prvih šansi gotovo i da nije bilo, ali je zato kod izvođenja jedanaesteraca prštalo na sve strane.

Posle šest serija ispostavilo se da su Španci bili koncentisaniji, a zanimljivo je da je do večeras trofej Lige nacija bio jedini koji je nedostajao "furiji" u njenoj bogatoj riznici.

Ostavite komentar