Sport > Fudbal

PAO KAMEN SA SRCA navijačima Zvezde: BUKARI ĆE BITI SPREMAN za revanš sa Makabijem

Osetio sam mali bol u mišiću, nisam želeo da rizikujem, biću spreman za revanš, rekao je ofanzivni vezista iz Gane

Autor: K1info/mozzartsport.com

19/08/2022 > 08:03

podeli vest:

PAO KAMEN SA SRCA navijačima Zvezde: BUKARI ĆE BITI SPREMAN za revanš sa Makabijem
Foto: Starsport


Crvena zvezda je već počela sa pripremom revanš utakmice sa Makabijem u Beogradu (utorak, 21.00), a stručnom štabu Dejana Stankovića od velike važnosti biće da ima što veći broj igrača na raspolaganju.

Navijače srpskog šampiona zabrinuo je trenutak iz 60. minuta utakmice, kada se Osman Bukari uhvatio za butni mišić i zatražio izmenu, a umesto njega se na terenu našao Stefan Mitrović. Zvezda je tada na terenu ostala bez najvažnijeg napadačkog aduta, a samo minut kasnije Tjaron Šeri je postavio konačan rezultat meča.

Šef struke Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da će se nakon pregleda u Beogradu biti jasnije stanje povrede Osmana Bukarija, mada se na osnovu izjava koje je sam igrač dao izraelskim medijima moglo zaključiti da ne postoji bojazan da junak iz okršaja sa Pjunikom propusti odlučujući okršaj na stadionu Rajko Mitić.

- Osetio sam mali bol u mišiću, tako da nisam želeo da rizikujem, biću spreman za utakmicu naredne nedelje - rekao je Bukari, koji je pohvalio afmosferu na Sami Ofer stadionu, ali je tamošnjoj javnosti poručio da ono što Makabi očekuje u Beogradu još nisu bili u prilici da vide.

Ovo je zapravo loša vest za ekipu Baraka Bahara pošto je njegova odbrana imala velikih problema svaki put kada bi se lopta našla u nogama brzonogog krila Crvene zvezde. Bukari je bio jedan od glavnih kreatora oba gola srpskog šampiona u Haifi. Prvo je doneo loptu Aleksandru Kataiju u 27. minutu, kada je odlično vezista iz Srbobrana udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio Aleksandra Pešića, a lopta otišla iza leđa Džoša Koena, dok je 13 minuta kasnije namestio gol Geloru Kangi za preokret.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Bukari je jasno pokazao da može da pravi razliku u evropskim mečevima crveno-belih. Ove sezone je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima, uz učinak od šest golova i tri asistencije. U kvalifikacijama za Ligu šampiona dao je tri gola na tri utakmice, uz dve asistencije. Stoga nije potrebno previše objašnjavati zbog čega će Zvezdi i Dejanu Stankoviću biti važno da se on narednog utorka nađe u startnoj postavi.

Ostavite komentar