Sport > Fudbal

Partizan ubedljiv protiv Hamruna -crno-beli NA KORAK OD Lige konferencija

Partizan i Hamrun sa Malte odigrali prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija

Autor: b92

18/08/2022 > 23:06

podeli vest:

Partizan ubedljiv protiv Hamruna -crno-beli NA KORAK OD Lige konferencija
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana obradovali su svoje navijače savladavši  Hamrun rezultatom 4:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.  Partizan je tako došao do velike pobede u Evropi.

Na stadionu "FK Partizan" u Humskoj 1 u Beogradu crno-beli igraju protiv Hamruna u borbi za evropsku jesen u sezoni 2022/23.

Nije bilo problema za crno-bele maltene ni u jednom momentu i malobrojna publika na stadionu Partizana mogla je da uživa u lepim potezima.

Utakmica je počela nešto sporije, nije bilo mnogo napada i prva opasnija šansa došla je tek u 10. minutu, da bi u 15. minutu Rikardo obradovao "grobare".

Tada je zatresao mrežu Hamruna, Partizan je poveo sa 1:0, a Gomeš prestigao legendarnog Vladicu Kovačevića 14. golom u Evropi.

 

 

Partizan je nedavno eliminisan od kiparskog AEK-a iz kvalifikacija za Ligu Evrope i "rane će lečiti" protiv malteške ekipe.

 

 

Odatle, sve je išlo glatko, prvo je na 2:0 povisio Urošević posle kornera u 25. minutu da bi samo osam minuta kasnije stigla munjevita kontra koju je Dijabate završio pogotkom, 3:0.

Pred kraj prvog poluvremena je udarac u glavu pretrpeo golman Popović, umalo je bio nokautiran, ali je sve prošlo kako treba...

 

Izvrsna igra crno-belih, pre svega smirena, bez preteranog rizika, s dobro postavljenom odbranom i konkretnim atacima. U šutevima je bilo 6:2, u okvir gola 4:1, a u pogocima, pomenutih, 3:0. Posed lopte je, blago, bio u korist crno-belih, 53%-47%.

U nastavku, Hamrun je zaigrao dosta bolje. Prvo su zapretili u 49. minutu posle kontra napada kada je Partizanova odbrana zaspala, a tri minuta kasnije sledi kazna.

Korner za Hamrun posle kog Gilnije ostaje potpuno sam i glavom matira Popovića, Maltežani smanjuju na 3:1, a Partizanove muke tu nisu zaustavljene.

Nikola Saničanin se povredio u 55. minutu, a usledili su novi opasni napadi Hamruna koji je definitivno mogao da smanji na 3:2 posle nepunih 60 minuta fudbala u Humskoj.

Oslobodili su se pritiska igrači Partizana i imali nekoliko opasnih napada koji nisu rezultovali pogotkom. Ipak, tamo u 76. minutu se Andrade fantastično snašao i matirao golmana Hamruna.

Poker Partizana i vođstvo od 4:1 garantovali su mirnu završnicu u Humskoj, dok su navijači pokazivali nezadovoljstvo skandirajući upravi crno-belog tima.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, pa je Partizan bez problema nadigrao malteškog protivnika i zakoračio ka Ligi konferencija. Revanš je za sedam dana, kada će Partizan biti gost.

Ostavite komentar