Sport > Fudbal

DOCIĆ IZ KORNERA razbio Borjana: Kapiten "BRĐANA" postigao FANTASTIČAN GOL u finalu Kupa

Čukarički vodio protiv Zvezde na poluvremenu, ali su na kraju crveno-beli ipak opravdali ulogu favorita

Izvor: K1info

25/05/2023 > 21:30

podeli vest:

DOCIĆ IZ KORNERA razbio Borjana: Kapiten "BRĐANA" postigao FANTASTIČAN GOL u finalu Kupa
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su večeras Kup Srbije, pobedivši u finalu Čukarički sa 2:1, čime su ušli u istoriju - nikome pre njih nije uspelo da osvoje tri uzastopne duple krune.

Naime, Zvezda je još ranije osigurala titulu šampiona, tako da joj je Kup bio prilika da stave šlag na tortu u prilično dobroj sezoni (ne računajući Evropu), u čemu su uspeli zahvaljujući Aleksandru Pešiću, koji je postigao oba gola.

Međutim, nije sve krenulo kako su crveno-beli zamislili, naprotiv. U finalu su u vođstvo došli "brđani", i to kakvo vođstvo! Posle jedne odlične akcije i stative, Čukarički je izborio korner. A onda, u 21. minutu, taj korner je izveo kapiten gostiju - Marko Docić... I spektakl! Piksijev duh je sišao na Marakanu!

Na žalost Delija, nije ušao u nekoga od fudbalera Zvezde, ali jeste u Docića, koji je tako fantastično "zavrnuo" loptu, da je ona u visokom luku, precizno kao da je teledirigovani projektil, preletela Borjana i završila u mreži! Jeste i golman Zvezde malo kumovao golu lošom procenom, ali to nikako ne može da umanji čaroban potez kojim je Docić doveo Čukarički u vođstvo.

Ipak, do kraja meča, izabranici Miloša Milojevića su opravdali epitet favorita, a u junaka finala izrastao je Aleksandar Pešić, koji je pogocima u 61. i 76. minutu ispisao novu stranicu istorije Crvene zvezde.

Ali, Docić... kakva golčina, kakva golčina! 

Ostavite komentar