Sport > Fudbal

Samo mu je 15 i SRUŠIO je Barsin REKORD star 101 godinu: On je Jamal i zovu ga "Mini MESI"

On je igrač koji može da obeleži celu jednu eru Barselone, rekao je trener Ćavi

Izvor: K1info/blic.rs

01/05/2023 > 10:35

podeli vest:

Samo mu je 15 i SRUŠIO je Barsin REKORD star 101 godinu: On je Jamal i zovu ga "Mini MESI"
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort


Lamin Jamal postao je najmlađi igrač u istoriji koji je zaigrao za Barselonu. Ušao je u igru u 83. minutu utakmice 32. kola La Lige između Barselona i Betisa (4:0) sa 15 godina, devet meseci i 16 dana.

Tako je srušio rekord koji je čak 101 godinu držao Armand Martines Sagi, koji je 1922. debitovao za Barselonu kada je bio dva meseca stariji nego što je to Jamal danas.

Jamal je takođe postao peti najmlađi igrač u istoriji španskog prvenstva. 

Jamalovu igru pohvalio je i Ćavi na konferenciji za medije nakon utakmice. 

- Lamin je bio vrlo dobar. Rekao sam mu da pokuša da bude opasan i on je to uspeo. Zamislite, ima tek 15 godina! Malo je nedostajalo da postigne gol. Poseban je, pun je samopouzdanja i može nam postati važan igrač. Dovoljno je gledati ga na treningu da to shvatite - rekao je Ćavi.

Jedna novinarka zatim ga je pitala može li ga uporediti s Lionelom Mesijem i Ansuom Fatijem, koji su takođe vrlo mladi debitovali za Barselonu. 

- Da, sličan im je. Vrlo je talentovan u zadnjoj trećini. On je igrač koji može da obeleži celu jednu eru Barselone - odgovorio je Ćavi. 

Jamal je jedan od trenutno najvećih talenata Barselonine škole La Masije, a Ćavi ga je u septembru prvi put pozvao da trenira sa seniorskom ekipom. Inače nastupa za Barsinu U-19 ekipu, za koju je ove sezone u 28 nastupa postigao osam pogodaka i asistirao za isto toliko. Takođe je i aktuelni U-19 reprezentativac Španije.

 

Ostavite komentar