Sport > Fudbal

PARTIZAN u "kanalu" pred 170. VEČITI DERBI? Duljaj BUDI igrače: Izađi pred ogledalo

Teško je onima koji rade u pekari, u rudniku, teško je onome kada ga sin pita ima li nešto kući da se jede

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 14:03

podeli vest:

PARTIZAN u "kanalu" pred 170. VEČITI DERBI? Duljaj BUDI igrače: Izađi pred ogledalo
Foto: Starsport


Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj, uoči 170. večitog derbija protiv Crvene zvezde, izjavio je da je na njemu i ekipi da pokažu da mogu bolje, uprkos svim problemima. Partizan dočekuje Zvezdu sutra od 18.30 sati i ima imperativ pobede da bi ostao u borbi za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Najveća utakmica srpskog fudbala po drugi put u istoriji će biti odigrana bez publike, pošto je Partizan kažnjen od strane Disciplinski komisije FSS-a zbog ponašanja navijača na utakmici sa Čukaričkim.

- Neće biti publike, što nema nikakvog smisla, jer se fudbal igra zbog navijača. Bio bih najsrećniji da sam u situaciji da vidim krcate tribine, bez obzira na skandiranja. Ovako, biće mrtva atmosfera. Koga će igrači da čuju? Trenere i saigrače sa klupe. U odnosu na moj prvi večiti derbi ove sezone dosta toga se promenilo. Na nama je da pokažemo da možemo bolje i pored toga što imamo probleme. Što se sastava tiče, tek ću danas znati koji igrači mogu da konkurišu. Imali smo dve utakmice sa Čukaričkim u kratkom vremenskom periodu. Drugi meč na brdu je bio bolji, ali samo se rezultat pamti - rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Sada sledi derbi i Crvena zvezda će sigurno doći sa tendencijom da pobedi i pored toga što je obezbedila šampionsku titulu, dodao je Duljaj.

Foto: Starsport

 

- Moja leđa mogu da podnesu veliki teret, ali ne mogu da teret igrača ponesem i ja. Moramo da podelimo teret. Postoji teren, postoje naši protivnici i samo na utakmici možemo da pokažemo koliko vredimo. Sve što se dešava van terena moramo da poništimo. Ne mogu da im uđem u glavu. Neki put želim da se identifikuju sa mnom, iz perioda kada smo mi igrali, ali sada su druga vremena. Teška situacija, imate raznih priča, teško je onima koji rade u pekari, u rudniku, teško je onome kada ga sin pita ima li nešto kući da se pojede. Mi smo sportisti, plaćeni smo, budi pošten prema svom klubu i svetinji koju predstavljaš - jasan je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima, svako ko je u dresu Partizana mora to da opravda.

- Igrači i ja moramo da damo sve što je u našoj moći da se izvučemo iz ove situacije. Jednom sam rekao da je najveći problem uvek u glavi, a ne u nogama. Poenta je da samog sebe motivišeš. Kad se pogledaš u ogledalo i kažeš dao sam  maksimum. Svako treba da krene od sebe. Igrači na treningu daju maksimum i bilo bi lepo da se to prenese na utakmicu. Psihološki je teško igrati sada, mnogo teže nego kad sam ja igrao - zaključio je Duljaj.

 

Ostavite komentar