Sport > Tenis

Đoković posle PREOKRETA do četvrtfinala Srpska opena

Najbolji svetski teniser Novak Đoković počeo je nastup na Srpska openu u Banjaluci duelom protiv Francuza Luke van Aša

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/04/2023 > 18:35

podeli vest:

Đoković posle PREOKRETA do četvrtfinala Srpska opena
Foto: Tanjug/AP/Radivoje Pavicic


Uprkos tome što se prilično mučio, najbolji svetski teniser Novak Đoković dobio je svoj prvi meč u Banjaluci i plasirao se u četvrtinale turnira Srpska open.

Đoković je u tri seta bio bolji od francuskog tenisera Luke Van Aša, inače 87. igrača sveta, koji je vodio sa 1:0 u setovima i imao brejk prednosti u trećem. Na kraju, morao je da "pruži ruku" boljem od sebe - 6:7, 6:3, 6:2.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta, a Novak će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Dušan Lajović - Gregori Barere.

Nervozan je Đoković bio u prvom setu, ali je generalno držao sve pod kontrolom sve do rezultata 4:4. U tom trenutku izgubio je servis i dozvolio rivalu da dođe na korak od osvajanja seta, ali ga je potom ribrejknuo i poveo sa 6:5.

Imao je Đoković i tri brejk, odnosno set lopte, u 12. gemu, da bi u taj-brejku stao pri rezultatu 4:4 i dozvolio Francuzu da povede u ovom meču.

Skinuo je Novak u drugom setu i steznik sa ruke, istu je opustio i vrlo brzo je stigao do brejka (3:1). Van Ašu je u tim trenucima stao servis, što je Đoković iskoristio i uzeo još jedan brejk, ali i set 6:3 i izjednačenje.

Slavila je publika Noleov povratak u meč, mada su vrlo brzo ponovo ostali u šoku - jer je Van Aš već na startu trećeg seta uzeo brejk Đokoviću. Iskoristio je njegove greške, ukupno četiri neiznuđene u ovom gemu, i poveo sa 1:0. Međutim, to vođstvo je bilo kratkog daha s obzirom na to da je Novak u narednom gemu vratio svoj servis - 1:1.

Naredna dva gema bila su možda i ključna u ovom setu. Osim što se nekako izvukao na svoj servis, Đoković je potom isti uzeo rivalu i poveo sa 3:1. Nastavio je u pravom ritmu i bez problema je poveo sa 4:1, zatim i priveo meč kraju.

 

 

 

Ostavite komentar