Sport > Fudbal

Zveri u plavom POJELE Bajern za večeru, LUKAKU sam SRUŠIO Benfiku

Prvog dana četvrtfinala Lige šampiona palo čak pet golova, Siti na Etihadu pregazio Nemce, Portugalci nejaki za Inter

Izvor: K1info/telegraf.rs

11/04/2023 > 23:00

podeli vest:

Zveri u plavom POJELE Bajern za večeru, LUKAKU sam SRUŠIO Benfiku
Foto: Tanjug/AP/Jon Super


Ne pamti se odavno ovakav raspad Bajerna u nekom meču Lige šampiona! Mančester siti održao je apsolutni čas fudbala Bavarcima, diktirao je tempo od početka do kraja i na kraju ga samo čudo može odvojiti od prolaska u polufinale Lige šampiona - 3:0 (1:0)!

Iako su sastavi Mančester sitija i Bajerna bili maksimalno napadački orijentisani, očekivalo se da i pogodaka bude značajno više. Setićemo se da su Građani nedavno ubacili sedam u mrežu Lajpciga na istom ovom stadionu, ali su Bavarci ipak neka druga priča.

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

 

Nesumnjivo je Siti bio daleko bolji rival na današnjem meču i može se reći da je gost dolazio do šansi isključivo kroz neobjašnjive greške odbrane Građana. Već posle 15. minuta je Erling Haland mogao da kazni poigravanje Zomera na gol-liniji, ali je golman Bajerna u poslednjem momentu izbio loptu u gol-aut.

Međutim, samo nekih 13 minuta kasnije je Siti definitivno došao do gola. I to kakvog.

Rodri se namestio na udarac sa nekih 20 metara i uputio pravi projektil u suprotan ćošak gola. Zomer je samo pogledom mogao da isprati ovaj udarac. Ispostavilo se da se tim rezultatom i otišlo na veliki odmor, pošto nije bilo nekih većih šansi osim one Sanea iz nadoknade kada je lopta otišla daleko preko.

Početak drugog dela bio je pomalo šokantan za Siti, pošto je odbrana Građana pravila neshvatljive greške i u nekoliko navrata umalo poklonila neprepoznatljivom Bajernu izjednačenje. Sane je šutirao, Ederson je branio, ali je sve vremenom ponovo došlo na svoje mesto.

Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

 

I baš tada, u 70. minutu, Siti je stavio šah-mat. Skandalozno loši Upamekano je napravio jednu od brojnih grešaka večeras, Haland se tu ušetao, uzeo loptu i na kraju fenomenalno centrirao do Bernarda Silve za gol i rešenje svih nedoumica oko pitanja pobednika večeras.

A onda je pobedu začinio, pa ko drugi nego sjajni Erling! U 77. minutu je lepo pratio kretanje svog saigrača Džona Stonsa koji mu je poslao loptu na peterac, a ovaj je samo uklizao i upisao svoje ime u listu strelaca.

Sa druge strane, Inter je uspeo da dođe do velike pobede na gostovanju Benfici, čime je faktički takođe napravio ogroman korak ka plasmanu u polufinale Lige šampiona - 0:2 (0:0).

Mora se reći da su Nerazuri bili bolji rival, iako forma nije nagoveštavala da su favoriti u Portugalu. Odigrali su smireno, koncentrisano i sada će pred svojim navijačima na "Đuzepe Meaci" samo tražiti potvrdu ovog trijumfa.

Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

 

Poveli su na početku drugog poluvremena posle centaršuta Bastonija koji je pronašao Barelu u 51. minutu utakmice na petercu. Ovaj je uspeo glavom da skrene loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Romelu Lukaku, koji je iskoristio penal iz 80. minuta nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Žoao Mario, a sudija Majkl Oliver nakon konsultacija sa VAR tehnologijom odlučio da pokaže na belu tačku.

 

Inter je do četvrtfinala došao minimalnom pobedom u dvomeču sa Portom, dok je Benfika "pregazila" Klub Briž sa ukupnih 7:1.

Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

 

Ipak, u centru pažnje je "finale pre finala" u Mančesteru, duel aktuelnih šampiona Engleske i Nemačke.

Siti je u osmini finala već demolirao jednog bundesligaša, Lajcpig sa 7:0.

S druge strane, Bajern, koji je bez poraza u LŠ ove sezone, eliminisao je jednog od favorita takmičenja Pari Sen Žermen, bez primljenog gola – 1:0 i 2:0.

Druga dva četvrtfinalna para borbu za polufinale počinju u sredu uveče, sastaće se Milan – Napoli i Real – Čelsi.

 

 

Ostavite komentar