Sport > Fudbal

Finansijsko SAMOUBISTVO: PSŽ platio NEJMARA 222 miliona evra, prodaje ga za SIĆU

Brazilac je za "svece" odigrao 172 meča i postigao je 117 golova

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 20:32

podeli vest:

Finansijsko SAMOUBISTVO: PSŽ platio NEJMARA 222 miliona evra, prodaje ga za SIĆU
Foto: Tanjug/AP/Francois Mori


Rukovodstvo Pari Sen Žermena odlučilo je da Nejmara (31) stavi na transfer listu, a brazilski fudbaler će moći da napusti šampiona Francuske uz obeštećenje od 60 miliona evra - što samo po sebi nije malo novca, ali je skoro četiri puta manje nego što je potrošeno za njegovo dovođenje, prenosi španski list Sport.

Dakle, u milionskim iznosima i u potpuno drugom svetu u kojem žive nadrealno plaćeni sportisti, ovo je prava sića za fudbalera koji je karijeru počeo u Santosu, a potom od 2013. do 2017. igrao za Barselonu. Brazilski fudbaler je zatim pojačao PSŽ za 222 miliona evra.

"Nejmarovi dani u PSŽ-u su odbrojani. Sve je jasno da je njegova budućnost daleko od Pariza. Vlasnicima kluba je dojadilo njegovo ponašanje, a sada čine sve da ga prodaju. Rukovodstvo PSŽ-a je navodno već počelo pregovore sa Čelsijem, a obeštećenje iznosi 60 miliona evra, što je dosta manje od cene koju je klub iz Pariza platio Barseloni", piše Sport.

Nejmar je za PSŽ odigrao 172 meča i postigao je 117 golova.

Kontakti sa Murinjom

U međuvremenu, portski direktor Pari Sen Žermena Luis Kampos kontaktirao je trenera fudbalera Rome Žozea Murinja i portugalskom stručnjaku predstavio je projekat kluba iz Pariza, prenosi Futmerkato.

Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama

Žoze Murinjo

Francuski fudbalski sajt navodi da čelnici PSŽ nisu zvanično kontaktirali Romu, već je Luis Kampos obavio razgovor sa Murinjom i izrazio je želju da portugalski trener preuzme šampiona Francuske.

"Predsednik PSŽ Naser Al Kelaifi želi promene. Sadašnji trener PSŽ Kristof Galtije je izgubio poverenje svlačionice, jer nije pronašao način da probudi tim. Njegov najveći san je Zinedin Zidan, ali ne bi imao ništa protiv ni protiv Murinja, koji se ranije često pominjao kao novi trener PSŽ. Al Kelaifi je u dobrim odnosima sa vlasnicima Rome", navodi Futmerkato.
 

 

Ostavite komentar