Sport > Fudbal

Dvostruka BRUKA U NIŠU: Em ispali od autsajdera, em igrali U POLUMRAKU

Struja na Čairu nestala usred važne utakmice Radničkog na evro sceni, Maltežani tri puta stizali i na kraju pobedili

Autor: K1info

29/07/2022 > 09:45

podeli vest:

Dvostruka BRUKA U NIŠU: Em ispali od autsajdera, em igrali U POLUMRAKU
Foto: screenshot


Utakmica na niškom Čairu između domaćeg Radničkog i malteške Gzire u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, prekinut je jer je jedan od reflektora otkazao.

Meč je bio u prekidu gotovo osam minuta, a kako nije bilo načina da se problem ekspresno reši, a vidljivost bila dovoljna da se meč nastavi, sudija je dao znak da se igrači vrate na teren i da nastave borbu.

Šaljive Nišlije koje su se obrele na stadionu su u svemu ovome pronašle način da se zabave tako što su popalile svetla na telefonima da "obasjaju teren", kad to već ne može klub, koji je od UEFA već dobio silne pridike na račun uslova za igru. 

Da podsetimo, UEFA je pre početka sezone pronašla čak 202 stavke koje moraju da se koriguju na stadionu kako bi klub mogao da bude domaćin od 3. kola.

To se, izgleda na sreću, a ne na nažalost, neće desiti, jer se Radnički i na terenu propisno obrukao i ispao od skromnih Maltežana posle jedanasteraca, iako su vodili TRI puta - 3:3 (ukupno 5:5, penali 1:3)! 

Foto: Starsport

 

Inače, osim elektrifikacije, koje je sada isplivala kao novi problem, Radnički kuburi sa terenom niz godina, podloga je u toliko lošem stanju da je i trener Gzire dan pre meča bio u neverici kada je video travu.

Čair i nestanak struje - zvuči poznato? Ljubitelji sporta sigurno se sećaju gotovo identične situacije iz hale "Čair" počekom jula kada je struja nestala na početku kvalifikacione utakmice za Mundobasket između Srbije i Belgije. I tada smo gledali identične scene, navijači su palili telefone da obasjaju mrak u hali, a organizatori su bili nemoćni da istog dana reše problem, pa je meč nastavljen tek sutradan - uz poraz našeg tima.

Niš očigledno, ima neke neraščišćene račune sa strujom. Ili je, ipak, do nekih ljudi koji bi trebalo da budu odgovorni za ovakve propuste. Čisto da se ne brukamo više.

Foto: Starsport

 

Ostavite komentar