Sport > Fudbal

Za PSŽ je malo jedan MBAPE: Braća Kilijan i Etan ZAJEDNO u prvom timu "SVETACA"

Oba fudbalera prošla su akademiju Klerfonten

Izvor: K1info/Sportske.net

25/12/2022 > 19:03

podeli vest:

Za PSŽ je malo jedan MBAPE: Braća Kilijan i Etan ZAJEDNO u prvom timu "SVETACA"
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Kilijan Mbape je nedavno bio najbolji strelac na Svetskom prvenstvu u Kataru, na kojem je njegova Francuska u finalu 18. decembra izgubila od Argentine.

A dok se on spremao za meč u kojem je potom postigao het-trik, a zatim i gol u penal seriji - i sve to nije bilo dovoljno za titulu - za Pari Sen Žermen je 16. decembra debitovao njegov 15-godišnji brat Etan.

I onda - vrlo brzo posle Etanovog debija i Kilijanovog srebra u Kataru, braća Mbape su odradila i prvi zajednički trening u prvom timu "svetaca" - u subotu, 24. decembra.

Etan je levonog i igra na poziciji defanzivnog veznog, a krasi ga, kako kažu, odličan pregled i osećaj za igru. U klubu, ali i akademiji Klerfonten, koju je kao jedan do 22 najtalentovanija dečaka u generaciji prošao i Kilijan, oduševljeni su Etanovom elagancijom, kojom pleni na terenu.

Mlađi Mbape ima ugovor sa PSŽ-om do 2024, a još prošle godine je debitovao za selekciju Francuske do 16 godina. Etan igra i UEFA ligu mladih i u pet nastupa u dresu "svetaca" ima dve asistencije.

Kilijan je 20. decembra napunio 24 godine i ne krije da je jako vezan za devet godina mlađeg brata.

- Igrali smo plejstejšn i on je proslavio pogodak. Zastao je i insistirao da pokušam da ponovim njegov način proslave. Svidelo mu se kako sam to uradio i za mene nije bilo dileme - prvi gol potom na stvarnom terenu u mreži Borusije Dortmund proslavio sam na taj način. "Ukrao" sam način proslave gola od brata i sada je to moj zaštitni znak - našalio se Kilijan.

 

Ostavite komentar