Slobodno vreme > Sofra

NADEV ZA SVINJSKI VRAT: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/10/2024 > 09:35

podeli vest:

NADEV ZA SVINJSKI VRAT: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Nadev za svinjski vrat, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Pripremu jela možete pogledati u sredu, 30. oktobra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Inače, Saša je u Sr­bi­ju je do­neo pun ko­fer zna­nja i zva­nja, ali je mo­rao da kre­ne iz po­čet­ka kao obi­čan ku­var. Otva­ra­la su mu se vra­ta naj­bo­ljih svet­skih ško­la za ku­va­re, kod naj­po­zna­ti­jih ku­li­nar­skih uči­te­lja, svet­skih maj­sto­ra svog za­na­ta.

Hajde da vidimo šta nam je to Saša "zakuvao":

Nadev za svinjski vrat

Sastojci:

Svinjski vrat 500 g u komadu bez koske

Roštilj masa 200 g

Sušeni paradajz 50 g

Čvarci 50 g

Susam 10 g

Ajvar 100 g

Kačkavalj 200 g

Crni luk 200 g

Beli luk 2 čena

Soli i bibera po potrebi

Pesto sos 10 ml

Orah jezgro 50 g

Praziluk 100 g

Šargarepa 100 g

Šečer 10 g

Paprika ljuta 1 komada 

Paprika slatka crvena 200 g

Paradajz pelat 200 ml

Sirće 5 ml

Med 20 ml

Priprema

Za nadev je potrebno : roštilj meso, susam, ajvar, crni i beli luk, šargarepa, kačkavalj, pesto sos, začini.
Povrće za nadev kratko propržite i sklonite sa strane.
Svinjiski vrat u komadu presecite horizontalno na 2 dela oštrim nožem. Meso izlupajte da omekša, začinite ga i pospite crvenu papriku. Premažite meso ajvarom i pesto sosom, pospite po njemu duvan čvarke, i povrće koje ste prethodno pripremili. Na sve to izrendajte kačkavalj. Meso lagano savijte u rolnu, isecite rolnu na debele kriške i ispeci u rerni. 

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar