OŠTRA I NIKADA ISKRENIJA KAJA u emisiji "In3gantno": Samo na K1
Pevačica je otvorila dušu u novoj emisiji na K1
09.05.2024
CelebrityJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
podeli vest:
Saša Mišić, jedan od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora u emisiji "Sofra" svakog dana u 14 časova na K1 televiziji, gledaocima približava tradicionalnu kuhinju sa modernim pristupom i otkriva nove tajne pravih kulinarskih majstora.
Saša Mišić izašao je na naslovnoj strani TV revije, a ceo tekst koji je uradila Ljiljana Petrović možete pročitati u nastavku.
U Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata. Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Pevačica je otvorila dušu u novoj emisiji na K1
09.05.2024
CelebrityUskoro kreće novi TV format na vašoj omiljenoj telviziji
30.04.2024
CelebrityNajdraže su mu diplome francuskog udruženja kuvarstva „Chain des Rotisseurs”, američke škole „Bartender”, međunarodnih škola za dekorativno pekarstvo, poslastičarstvo, za rad sa tortama na francuski i engleski način, japanske kompanije „Kikkoman trading Europe AD”...
Živeo je i školovao se u Nemačkoj, voli za sebe da kaže da je nemački đak. Tragao je za pravim „receptom” za život, a našao ga je ovde, na Balkanu. U rodnom Beogradu je objavio i knjigu „Odiseja hrane – povratak na ognjište”.
U Srbiji mu se dogodila i televizija. Naši gledaoci prvi put su ga upoznali u emisiji „Paklena kuhinja” TV Prva koja mu je donela veliku popularnost. Od tada, njegova gastronomska avantura ne prestaje. Bio je i sudija u serijalu „Moja mama kuva bolje od tvoje”, a u emisiji „Ognjište” kuvao je domaća jela na svoj način. Evo ga sada u „Sofri”, novoj emisiji TV K 1, radnim danima u 14.00, repriza vikendom.
– Tome se nisam nadao – kaže Hadži Saša Mišić. – Do saradnje sa Televizijom K1 je došlo spontano. Iz dana u dan snimamo emisije. „Sofra” je kombinacija autentičnih recepata i modernog pristupa pripremi jela. Ova emisija čuva našu tradiciju, a gledaoce inspiriše da eksperimentišu u svojim kuhinjama.
– Hvala Bogu, raznih kuhinja ima na našem području. Na više načina su povezane i međusobno isprepletane. Vekovima su se mešala jela i načini pripreme, začinjavanje, termička obrada i ono što je, takođe, bitno – kreativan pristup serviranju hrane. Riznica kulinarskog blaga Srbije je prepuna prelepih rituala obedovanja, što je i smisao sofre – da za jednim stolom spaja i staro i mlado, gde se zbori o svemu i svako sa svakim. Za sofrom se rešavaju sudbine, ugovaraju poslovi, planira budućnost čitavih pokolenja, vode abrovi, ašikuje… Stara jela u „Sofri” pripremljena su na moderniji način. Podvarak sa dimljenim mesom, drpano pile u limunu na đuveču, svinjski vrat pečen sa koskom…
Svaka epizoda „Sofre” je posebna i „obavijena” aromama koje otkrivaju tajne starih zaboravljenih jela. Snima se pokraj jake i gromovite reke Drine…
– Za one koji ne znaju, etno-selo „Sunčana reka” je u Banji Koviljači, pokraj Drine koja je ambijentalno prirodno ozvučenje, kaže ovaj kulinarski istraživač.
Hadži Saša Mišić je izučavao srpsku srednjovekovnu trpezu, kuhinju Balkana, rituale obedovanja i proslave u Srba, ishranu starih Slovena, kuhinju srednjovekovnih srpskih manastira. Do kakvih je saznanja došao?
– Oduvek me je zanimalo – šta je bilo pre nas. Kako su to drugi kuvali i šta se jelo u Srbiji, kako u svetu. Kako se gastronomsko znanje „skladištilo” i, na kraju, gotovilo. Nakon dvadesetak godina, shvatio sam da sam ušao duboko u materiju... Ubrzo sam iz istraživanja prešao na delo. Kuvao sam u manastirima kako bi saznao kako to beše u prohujalim vremenima. To je ogromno iskustvo sa pečatom u mojoj kuvarskoj memoriji. Današnje kuvanje je odjednom postalo nedovoljno. Zato sam i krenuo da kuvam na otvorenoj vatri kako bih osetio iskonske čari pripremanja hrane. Kada istražujete nešto temeljno, vi ćete neminovno naići na nova saznanja koja niste očekivali na tom putu. Ko tako pristupa razumeće me šta sam rekao.
Biografija Hadži Saše Mišića je bogata...
Veštačka inteligencija neće dovesti do otpuštanja ljudi u medijima u Srbiji, ocenila je Jovana Joksimović
30.03.2024
DisplayPremijerno od 30. marta priča "Kalkanskih krugova" se zaokružuje
19.03.2024
DisplayVeli da ne zna da li je bogata, ali da je svakako i dalje „u toku ta večna obuka”. Voli da uči, ali i da deli znanje i iskustava. Čak kada mu to ne zatraže.
– Imao sam pre trideset pet godina ozbiljan razgovor sa prvim mentorom na samom početku učenja za kuvara. Savetovao me je koju školu da upišem, gde da učim zanat. Tada mi je rekao: „Zapiši sve to i čuvaj, pa ponekad pogledaj, prati ovo uputstvo”. Poslušao sam ga i pratio zapisano...
Saša Mišić nema omiljeno jelo. Voli sve što mu prija i što je sa uživanjem spremljeno. Još kaže da se ne pridržava trendova u kulinarstvu.
– Trend je prolazan. Volim da istražujem i da izmišljam jela. Na svačiji rad gledam sa poštovanjem i kuvarskom etikom. Uglavnom kuvam ono što me privlači, gde mogu da izrazim ličnu maštovitost. Kako bih vam bolje objasnio? Dajte mi restoranski meni, zatim nepoznatu kuhinju i da ne znam šta imam od namirnica, kao zadatak. Neko vreme ću kuvati i, eto, mene sa jelima u koja verujem. Naravno da to nije bilo uvek tako u mojoj karijeri. Nisam ja bogom dan da sve umem i u svemu stalno uspem. Kuvanje nije posao, već životni poziv. Ponos. Obaveza. Taj žar ne prestane kada napustim kuhinju, već je i dalje u meni. Izgleda da volim to – smeje se – da bude teško i lepo.
Voditelj je već raskinuo ugovor sa United Media
15.03.2024
DisplayNakon dvomesečne distribucije u zemlji, regionu i dijaspori film „Nedelja“ svakako je najgledaniji domaći film u 2024. godini
14.03.2024
Film/Serija"Naložili smo sve zatvorenike da gledaju, jer je dobra emisija", rekao je gledalac iz zatvora
12.03.2024
DisplayŠta se dešavalo sa holivudskim glumcima koji su imali sličnu sudbinu kao Miloš Biković koji je izbačen iz HBO serije?
09.02.2024
CelebrityNesreća se dogodila 13. januara, a o slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo
pre 23 minuta
HronikaPatrijarh je potresen jučečrašnjim događajem u prestonici svim građanima naše zemlje poslao snažnu poruku
pre 31 minut
SrbijaNakon što je majka čedomorka šestoro dece saslušana u tužilaštvu, sud joj je odredio pritvor do 30 dana
pre 48 minuta
HronikaTemperatura u stanovima od šest ujutru do 22 sata uveče mora da bude 20 stepeni – plus, odnosno minus jedan
pre 1 sat
BeogradZa sve zainteresovane biće organizovan autobuski prevoz do biračkog mesta u AP KiM
pre 1 sat
SrbijaZa oko 1.500 ljudi naređeno je da napuste područje Mos Lending i Elkorn Slu
pre 1 sat
SvetBogojavljenje se proslavlja u nedelju, 19. januara, uoči praznika posvećenog Svetom Jovanu Krstitelju
pre 1 sat
BeogradU pitanju su glmuci koji ga otvoreno podržavaju i koji će mu pomoći da Holivud vrati u vrh
pre 1 sat
SvetSudbina Alona Ohela i dalje ostaje neizvesna, ali njegova majka oseća da je on živ
pre 8 minuta
SudbineImali smo čast da, na godišnjicu smrti, prvi put za medije o nepoznatim detaljima života slavnog košarkaša govori njegov najbolji prijatelj
pre 3 sata
SudbineOliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred prostorija svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa šest hitaca u leđa
16.01.2025
SudbineVelika želja za promenama inspirisala je bračni par Marković da pokrene neobičan biznis
15.01.2025
ReportažaDr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, napisao je autorski tekst na temu sankcija NIS i odnosa Rusije i Srbije.
15.01.2025
KolumnaŽeljko Ražnatović ubijen je 15. januara 2000. godine, a ovaj događaj bio je jedan od najispraćenijih u novijoj istoriji Srbije
15.01.2025
SudbineNa svojim leđima nosila je izazove prijateljstva, braka sa veoma bolesnim mužem, probleme Pozorišta na Terazijama...
14.01.2025
SudbineKejt se potom ponovo osvrnula na svoju borbu
14.01.2025
Sudbine
Ostavite komentar
Tereza
Po meni ovaj covek kuva tako sto sve sto mu se nadje pod rukom onako ruzna nasece, strpa sve u serpu i nazove tradicionalnom kuhinjom na moderan nacin.