PILEĆA KRILCA U ŠUMI OD GRAŠKA – specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" danas (14.00) na K1 Televiziji
Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
28.10.2024
SofraJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet tople mesnate sendviče bez hleba, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":
Sastojci:
Hamburška slanina 300 g
Paprika u prahu, slatka 5 g
Biber u zrnu iz mlina 5 g
Ren 2 g
Senf ljut 2 g
Ljuta sveža paprika
Beli luk 1 čen
Domaći ajvar
Limun
Crni luk 200 g
Pesto sos
Kim
Karanfilić
So i šećer po potrebi
Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
28.10.2024
SofraUživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookPriprema:
Zagrejte tiganj na ulju ili na masti, i propržite usoljen pileći batak bez kostiju. Dodati slaninu u slajsevima i propržiti zajedno sa piletinom. Postepeno u meso dodavati da se prži na kolutove isečen krompir i tikvice, dodati začine. Kad je gotovo skloniti sa vatre.
Za nadev iseckajte sitno: mladi beli luk, crni luk, ljutu sušenu papriku i celer. Isecite paradajz na kolutove i kratko ga propržite zajedno sa povrćem za nadev. Dodajte začine.
Serviranje jela:
Na dno tanjira prvo poređajte krompir i tikvice. Odozgo stavljajte povrće iz nadeva, preko toga pileći batak, a na njega kolutove paradajza. Na vrh ide hrskava peena slanina.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Idealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookAko ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
27.10.2024
GurmanlookŽena je odmah uhapšena, a njena deca su smeštena u hraniteljske porodice
pre 15 minuta
HronikaTomić se tri puta nije pojavila na ročištima u parničnim postupcima, te je punomoćnica porodice zatražila da ona bude saslušana
pre 21 minut
HronikaU Beogradu će biti pretežno oblačno i malo toplije, uveče s kišom. Tokom noći delimično razvedravanje
pre 33 minuta
SrbijaPo nalogu dežurnog tužilaštva naređana je obdukcija tela strdalog, ali i veštačenje vozila
pre 42 minuta
HronikaPredsednik Vlade izjavio je i da se celokupna dokumentacija u vezi sa istragom tragedije na Železničkoj stanici u Novom Sadu nalazi u rukama
pre 42 minuta
PolitikaLavrov je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin više puta izražavao poštovanje prema američkom narodu
pre 1 sat
SvetOna je juče u bolnicu primljena u jako lošem stanju
pre 1 sat
HronikaU toku je 9. Centralna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju
pre 1 sat
SrbijaOperacija je izvršena u četvrtak, a obavio ju je prof. dr Milovan Bojić
pre 10 minuta
SudbineBio je i aktivni član Udruženje lekara pisaca "Vidar"
pre 23 sata
SudbineAnđela je kobnog dana čekala na Železničkoj stanici autobus sa svojim dečkom Milošem Milosavljevićem (21) iz Knićanina
05.12.2024
SudbinePrve tegobe Jovana Bajrović (29) osetila je pre nekoliko godina
03.12.2024
SudbineSportisti, navijači i prijatelji iz celog sveta odaju počast velikom sportisti
03.12.2024
SudbineOva atrakcija privlači pažnju i dece i meštana, a vi pogledajte slike koje su oduševile celu Mačvu
03.12.2024
ReportažaMiloš Bojinović radio je na rečniku koji je objavljen u izdanju SANU
03.12.2024
SudbineOn voli životinje i ima vredne ruke... a evo kako je došao do fenomenalnog biznisa
02.12.2024
Reportaža
Ostavite komentar