Domaće BRESKVICE: Idealni sitni kolači za svaku proslavu
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookJedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Pileća krilca u šumi od graška, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Danas Hadži Saša Mišić poseduje 17 diploma i sedam sertifikata.
Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":
Uživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookIdealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookSastojci:
pileća krilca sa koskom 200 g
pileći karabatak sa koskom 200 g
limun 1 komada
pomorandža 1 komada
so i biber po potrebi
paprika u prahu slatka 10 g
tucana paprika 5 g
krompir 200 g
celer koren 100 g
beli luk 2 čena
crni luk 200 g
praziluk 200 g
grašak 400 g
cimet 1 g
paradajz pelat 100 ml
pestosos 10 ml
crvena paprika 200 g
Priprema:
Od meda, aleve paprike, začina, senfa, pelata, malo cimeta, ulja i sirćeta napraviti marinadu u kojoj ćete izmarinirati piletinu ( možete da uradite i dan ranije).
Povrće očistiti i iseći : krompir, praziluk, crni i beli luk, celer, suva paprika, sveža paprika.
Na zagrejano ulje stavite povrće, pa kratko propržite. U sredinu povrća ubacite marinirano meso ( batak i krilca). Kada je gotovo, povrće izvadite iz šerpe i sklonite sa strane. Sada dodajete grašak da se prodinsta zajedno sa mesom koje je ostalo na vatri, u trajanju od 20-ak minuta.
Kada je gotovo, iscedite sok od polovine pomorandže i servirajte.
Prijatno !
BONUS VIDEO:
Ako ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
27.10.2024
GurmanlookŽena je odmah uhapšena, a njena deca su smeštena u hraniteljske porodice
pre 17 minuta
HronikaTomić se tri puta nije pojavila na ročištima u parničnim postupcima, te je punomoćnica porodice zatražila da ona bude saslušana
pre 23 minuta
HronikaU Beogradu će biti pretežno oblačno i malo toplije, uveče s kišom. Tokom noći delimično razvedravanje
pre 35 minuta
SrbijaPo nalogu dežurnog tužilaštva naređana je obdukcija tela strdalog, ali i veštačenje vozila
pre 44 minuta
HronikaPredsednik Vlade izjavio je i da se celokupna dokumentacija u vezi sa istragom tragedije na Železničkoj stanici u Novom Sadu nalazi u rukama
pre 44 minuta
PolitikaLavrov je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin više puta izražavao poštovanje prema američkom narodu
pre 1 sat
SvetOna je juče u bolnicu primljena u jako lošem stanju
pre 1 sat
HronikaU toku je 9. Centralna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju
pre 1 sat
SrbijaOperacija je izvršena u četvrtak, a obavio ju je prof. dr Milovan Bojić
pre 12 minuta
SudbineBio je i aktivni član Udruženje lekara pisaca "Vidar"
pre 23 sata
SudbineAnđela je kobnog dana čekala na Železničkoj stanici autobus sa svojim dečkom Milošem Milosavljevićem (21) iz Knićanina
05.12.2024
SudbinePrve tegobe Jovana Bajrović (29) osetila je pre nekoliko godina
03.12.2024
SudbineSportisti, navijači i prijatelji iz celog sveta odaju počast velikom sportisti
03.12.2024
SudbineOva atrakcija privlači pažnju i dece i meštana, a vi pogledajte slike koje su oduševile celu Mačvu
03.12.2024
ReportažaMiloš Bojinović radio je na rečniku koji je objavljen u izdanju SANU
03.12.2024
SudbineOn voli životinje i ima vredne ruke... a evo kako je došao do fenomenalnog biznisa
02.12.2024
Reportaža
Ostavite komentar