Slobodno vreme > Sofra

PILEĆA KRILCA U ŠUMI OD GRAŠKA – specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" danas (14.00) na K1 Televiziji

Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

28/10/2024 > 08:00

podeli vest:

PILEĆA KRILCA U ŠUMI OD GRAŠKA – specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" danas (14.00) na K1 Televiziji
Foto: K1 televizija


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno u 14 časova na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Pileća krilca u šumi od graška, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa.

Foto: Newage production

 

Inače, Saša je u Sr­bi­ju je do­neo pun ko­fer zna­nja i zva­nja, ali je mo­rao da kre­ne iz po­čet­ka kao obi­čan ku­var. Otva­ra­la su mu se vra­ta naj­bo­ljih svet­skih ško­la za ku­va­re, kod naj­po­zna­ti­jih ku­li­nar­skih uči­te­lja, svet­skih maj­sto­ra svog za­na­ta.

Foto: Newage production

 

Da­nas Ha­dži Sa­ša Mi­šić po­se­du­je 17 di­plo­ma i se­dam ser­ti­fi­ka­ta.

Hajde da vidimo kakvo nam je to jelo Saša "zakuvao":

Sastojci:

pileća krilca sa koskom 200 g

pileći karabatak sa koskom 200 g

limun 1 komada

pomorandža 1 komada

so i biber po potrebi

paprika u prahu slatka 10 g

tucana paprika 5 g

krompir 200 g

celer koren 100 g

beli luk 2 čena

crni luk 200 g

praziluk 200 g

grašak 400 g

cimet 1 g

paradajz pelat 100 ml

pestosos 10 ml

crvena paprika 200 g

Priprema:
Od meda, aleve paprike, začina, senfa, pelata, malo cimeta, ulja i sirćeta napraviti marinadu u kojoj ćete izmarinirati piletinu ( možete da uradite i dan ranije).
Povrće očistiti i iseći : krompir, praziluk, crni i beli luk, celer, suva paprika, sveža paprika.
Na zagrejano ulje stavite povrće, pa kratko propržite. U sredinu povrća ubacite marinirano meso ( batak i krilca). Kada je gotovo, povrće izvadite iz šerpe i sklonite sa strane. Sada dodajete grašak da se prodinsta zajedno sa mesom koje je ostalo na vatri, u trajanju od 20-ak minuta.
Kada je gotovo, iscedite sok od polovine pomorandže i servirajte.

Prijatno !

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar