AKO ŠETATE U KUPAĆEM MIMO PROPISA, SLEDE OŠTRE NOVČANE KAZNE Srbi obožavaju ovo letovalište, ali može skupo da ih košta
Slobodno vreme
podeli vest:
Ako ste u potrazi za laganim, zdravim i ukusnim posnim jelom koje ne zahteva zapršku, ovaj paprikaš sa tikvicama je pravi izbor za vas. Tajna njegove divne gustine krije se u jednostavnom triku – bez ijedne kašike brašna!
• 1 crni luk
• 2 šargarepe
• 1 sveža paprika (ili smrznuta, po potrebi)
• 1 ljuta zelena paprika (po želji)
• 1 tikvica (isečena na kockice)
• 1 krompir (isečen na kocke)
• 1 ravna kašičica slatke mlevene paprike
• 1 kašika suvog začina
• 3 čena belog luka
• Ulje po potrebi
• Peršunov list, biber po ukusu
1. Sitno iseckajte crni luk, a šargarepu isecite na kolutove. Propržite ih zajedno na malo ulja dok ne omekšaju.
2. Dodajte seckanu papriku (slatku i ljutu, ako koristite). Kratko propržite, pa ubacite tikvicu i krompir.
3. Dodajte slatku papriku, promešajte, a zatim nalijte vodom tako da povrće ogrezne. Kuvajte dok krompir i tikvica ne omekšaju.
4. Kada je povrće kuvano, dodajte kašiku suvog začina. Odvojite dve kutlače paprikaša (povrće i malo tečnosti), izblendajte ih u krem, pa vratite u šerpu. Na ovaj način dobijate prirodnu gustinu – bez zaprške i brašna!
5. Na kraju ubacite sitno seckani beli luk, peršunov list i po želji malo bibera.
Ovo jelo je savršeno i za posne dane i kao lagani letnji obrok. Služite uz parče hleba ili samo tako – kao čistu, ukusnu čorbicu.
Fantazija ukusa – predobar!
BONUS VIDEO:
Pogledajte objavu na mreži X
20.06.2025
Sudbine
Ostavite komentar