PUNJENE PAPRIKE SA LEBLEBIJAMA: Ukusno posno jelo koje morate probati!
Leblebije su bogate proteinima, vlaknima, i brojnim hranljivim materijama, pa će vam pružiti energiju tokom posta
14.11.2024
Posna jelaOvaj recept savršen je za sve koji žele brz, zdrav i ukusan obrok
podeli vest:
Filet oslića jedno je od onih jela koje lako možete prilagoditi različitim ukusima, a uz dobru marinadu, postaje pravo gurmansko iskustvo. Ovaj posni recept savršen je za sve koji žele brz, zdrav i ukusan obrok, idealan za ručak ili laganu večeru.
Foto: Freepik.com
Potrebni sastojci:
4 fileta oslića
Priprema marinade:
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk i med.
Dodajte so, biber i suve začine po želji. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine u homogenu smesu.
Priprema fileta oslića:
Filete oslića operite pod mlazom hladne vode i osušite papirnim ubrusom.
Stavite ih u plitku posudu ili kesu za mariniranje.
Prelijte pripremljenom marinadom, vodeći računa da svaki filet bude ravnomerno prekriven.
Pokrijte posudu folijom ili zatvorite kesu i ostavite u frižideru da se marinira najmanje 30 minuta (za intenzivniji ukus može i do 2 sata).
Leblebije su bogate proteinima, vlaknima, i brojnim hranljivim materijama, pa će vam pružiti energiju tokom posta
14.11.2024
Posna jelaBožićni post počinje 28. novembra i traje 40 dana - do Badnjeg dana, 6. januara
13.11.2024
Posna jelaPrženje ili pečenje:
Prženje: U tiganj stavite malo maslinovog ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Filete pecite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu koricu i budu mekani iznutra.
Serviranje:
Filete oslića poslužite tople, posute seckanim svežim peršunom. Kao prilog možete dodati pire krompir, grilovano povrće ili salatu od rukole i paradajza.
Ovo jelo je sjajan primer kako uz jednostavne sastojke i malo truda možete pripremiti zdrav i ukusan obrok koji će oduševiti svakoga za stolom!
BONUS VIDEO:
Priprema ovih pljeskavica je jednostavna
13.11.2024
Posna jelaZahladnelo je, zato nema razloga da se kupus ne kiseli!
11.11.2024
GurmanlookZa kuvanje, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe
07.11.2024
GurmanlookJednostavan recept za rolat ne zahteva puno vremena, a rezultat je predivno dekorativan i ukusan
06.11.2024
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar