Slobodno vreme > Mozaik

NEĆE KIPETI IZ ŠERPE, ALI HOĆE IZ DOMAĆICE Namažite šerpu sa ovim i nema više vike - "Ode sve napolje!"

Saznajte kako da sprečite prelivanje pri kuvanju jednostavnim trikom sa maslacem.

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

06/08/2025 > 19:00

podeli vest:

NEĆE KIPETI IZ ŠERPE, ALI HOĆE IZ DOMAĆICE Namažite šerpu sa ovim i nema više vike - "Ode sve napolje!"
Foto: Shutterstock


Koliko puta vam se desilo da samo na sekund odete iz kuhinje, a mleko već „šeta“ po šporetu, ili da vam ručak iskipi baš kada najmanje treba? Ako ste i vi među onima kojima je šporet stalno na udaru, imamo sjajan trik koji koristi i iskusna domaćica i profesionalni kuvari.

Shutterstock

Sve što treba da uradite jeste – da pre kuvanja namažete unutrašnji obod lonca tankim slojem maslaca.

Maslac deluje kao barijera: sprečava formiranje mehurića koji prelivaju i pomaže da mleko, supa ili paprikaš ostanu tamo gde im je mesto – u šerpi! Ovaj trik je jednostavan, brz i ne zahteva nikakve dodatne alate ili sastojke. Samo običan maslac – ili margarin, ako vam je to pri ruci.

Freepik.com

Bonus savet: Trik funkcioniše i kod kuvanja testenine i pirinča, pogotovo kada se kuva na nižoj temperaturi – manje brige, manje brisanja, više vremena za uživanje!

Isprobajte već danas i javite utiske – vaše mleko i lonac će vam biti zahvalni!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar