ZAMRZNITE JAGODE NA PRAVI NAČIN Uz ovaj trik biće sveže i posle šest meseci!
podeli vest:
 
                    Sezona jagoda je kratka, ali to ne znači da u njihovom slatkom ukusu ne možete uživati i tokom jeseni ili zime. Uz pravilan način zamrzavanja, ove voćkice zadržaće svežinu, boju i čvrstoću kao da su upravo ubrane!
Prvi korak: birajte najbolje jagode
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Za zamrzavanje birajte samo zdrave, čvrste i potpuno zrele jagode. Mekane, prezrele ili oštećene plodove izbegavajte – one nisu dobre za čuvanje u zamrzivaču.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Operite i osušite pažljivo
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Trik koji zlata vredi: predzamrzavanje
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Najveća greška koju mnogi prave jeste da odmah spakuju jagode u kesice i stave ih u zamrzivač. Tada se zalepe jedna za drugu i postanu kašaste kad se odmrznu. Da biste to izbegli, jagode rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje, tako da se ne dodiruju. Stavite ih tako da se "prezale" – ostavite u zamrzivaču 2 do 3 sata dok ne postanu tvrde na dodir.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Pakovanje za čuvanje
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Tek kada su jagode zaleđene, prebacite ih u plastične kutije ili zip kesice. Izvucite što više vazduha, zatvorite i vratite u zamrzivač. Ovako spremljene, mogu trajati i do 6 meseci, a ostaju savršeno sveže.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Saveti za upotrebu
                                                                            
                                        
                                                                                    
Ako želite da sačuvate ukus leta i zalihe za hladnije dane, sada znate pravi način! Domaćinski i jednostavno – uz ovaj trik nema greške.
BONUS VIDEO:
 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
                             
             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar