SVEŽE JUTRO U SRBIJI Pljuskovi tokom prepodneva, a evo kada stiže stabilizacija vremena
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
VREME
podeli vest:
Sezona jagoda je kratka, ali to ne znači da u njihovom slatkom ukusu ne možete uživati i tokom jeseni ili zime. Uz pravilan način zamrzavanja, ove voćkice zadržaće svežinu, boju i čvrstoću kao da su upravo ubrane!
Prvi korak: birajte najbolje jagode
Za zamrzavanje birajte samo zdrave, čvrste i potpuno zrele jagode. Mekane, prezrele ili oštećene plodove izbegavajte – one nisu dobre za čuvanje u zamrzivaču.
Operite i osušite pažljivo
Trik koji zlata vredi: predzamrzavanje
Najveća greška koju mnogi prave jeste da odmah spakuju jagode u kesice i stave ih u zamrzivač. Tada se zalepe jedna za drugu i postanu kašaste kad se odmrznu. Da biste to izbegli, jagode rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje, tako da se ne dodiruju. Stavite ih tako da se "prezale" – ostavite u zamrzivaču 2 do 3 sata dok ne postanu tvrde na dodir.
Pakovanje za čuvanje
Tek kada su jagode zaleđene, prebacite ih u plastične kutije ili zip kesice. Izvucite što više vazduha, zatvorite i vratite u zamrzivač. Ovako spremljene, mogu trajati i do 6 meseci, a ostaju savršeno sveže.
Saveti za upotrebu
Ako želite da sačuvate ukus leta i zalihe za hladnije dane, sada znate pravi način! Domaćinski i jednostavno – uz ovaj trik nema greške.
BONUS VIDEO:
U prestonici će tokom popodneva duvati košava
pre 1 sat
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar