Slobodno vreme > Mozaik

ČEMU SLUŽE SVE STRANE RENDETA Znate onu stranu koju nikad ne koristite? E pa, grešite!

Izvor: K1info

01/05/2025 > 15:25

podeli vest:

ČEMU SLUŽE SVE STRANE RENDETA  Znate onu stranu koju nikad ne koristite? E pa, grešite!
Foto: Shutterstock


Svaka domaćica ima ono klasično metalno rende sa četiri strane – i najčešće koristi dve. A ona jedna, čudna, sitna strana koju zaobilazimo kao ukleta da je? I ona ima svoju svrhu.
Vreme je da otkrijemo čemu zaista služe sve strane rende – i kako da izvučemo maksimum iz ovog kuhinjskog heroja.

Shutterstock
1. Krupna strana – za sir, šargarepu i krompir

Ovo je ona strana sa velikim otvorima – i najčešće korišćena.

Idealna je za:

-rendanje kačkavalja i trapista,

-šargarepu za čorbu ili salatu,

-jabuke za pitu,

-krompir za popečke.

Klasika koju svi znamo – ali hajde dalje!

Shutterstock
2. Srednja strana – višenamenska

Sitnija od prethodne, savršena za:

-rendanje tikvica,

-sir za sosove,

-sitnije komade za musake, pita smese,

-maslac za prhka testa.

Ako volite glatku strukturu bez previše komadića – ova strana je vaš saveznik.

3. Najsitnija strana – ona koju svi ignorišu

Sitne rupice koje deluju kao da ne rade ništa? E pa rade!
Idealna je za:

-beli luk – ako nemate presu,

-đumbir i muskatni oraščić,

-limunovu koricu za kolače,

-sir u prahu za posipanje.

Radi kao ručni blender – samo bez struje i buke.

Freepik.com
4. Strana za listiće – za čips, dekoraciju i brze salate

Ona dugačka, ravna strana sa jednim velikim otvorom – pravi:

-listiće krompira za domaći čips,

-krastavce za salatu,

-jabuke za dečije užine,

-tikvice za grilovanje.

Pazite prste – ovo seče brzo i tanko!

Dakle, rende nije samo za kačkavalj!

Ako znate sve strane, dobićete četiri alatke u jednoj – i manje nereda u kuhinji.

Zato sledeći put kad posegnete za rendetom – ne idite samo „na krupno“. Isprobajte i one druge strane koje ste do sad ignorisali. Možda baš tu krije se mala kuhinjska revolucija.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar