VIKEND PITA SA MALINAMA KOJA SE PAMTI Zasladite se, uživajte u svakom zalogaju!
podeli vest:
 
                    Volimo kolače koji se lako prave, a imaju onaj domaći, pun ukus, pita sa malinama i suvim grožđem je pravi izbor...
Još kada ide vikend, pa sve polako da spremimo.
Spoj osvežavajućih malina, mekanih kora i lagane kreme od jaja i griza daje desert koji se topi u ustima. Ovaj recept dolazi pravo iz narodne kuhinje, a ukus će vas podsetiti na detinjstvo i mamine kolače. Idealna je za popodnevnu kafu ili kad želite da iznenadite goste nečim posebnim, a jednostavnim.
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Uživajte u svakom zalogaju!
Potrebno je:
3 jajeta
3 kašike brašna ili griza
1 jogurt 100 ml.
1/2 kg tankih kora
300 gr malina
100 gr suvog grožđa
100 gr šećera
70 ml. ulja
1/2 praška za pecivo
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema:
Umutiti jaja sa šečerom dodati griz sa praškom za pecivo prosejano, ulje i sve izjednačiti. Tri kore premazati nadevom stim što prvu koru mažete samo uljem Na svaku koru staviti malo suvog groždja a na treću u dno maline.
Uviti u krug i redjati u podmazan okrugli pčeh. Ostatak nadeva premazati oreko kora. Peći na 200 stepeni 40 minuta.
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar