PUCKAVAC POGAČA SA KAČKAVALJEM Spolja puckava, iznutra kao duša mekana
podeli vest:
 
                    Dragi moji, danas sa vama delim recept za jednu posebnu pogaču - Puckavac pogaču sa kačkavaljem! Njena korica je neverovatno hrskava, bukvalno puca pod zubima, dok je unutrašnjost mekana i vazdušasta, poput najfinije paučine. Dodatak kačkavalja i pavlake daje joj poseban ukus i sočnost. Probajte ovaj jednostavan, a vrhunski recept i uživajte u svakom zalogaju!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Sastojci:
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 300 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 20 g kvasca
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 1 kašičica šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 500-550 g brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * malo soli
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 50 ml maslinovog ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 1 jaje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Za nadev:
                                                                            
                                        
                                                                                    
* 1 puna kašika kisele pavlake po želji
Za premazivanje:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                                * 1 jaje
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 1 kašičica ulja
                                                                                                    
                                
                                                                                                                * 50 g rendanog kačkavalja na sitno
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Pomešajte malo mlakog mleka, kvasca i šećera. Promešajte, pa kada zapeni dodajte belance i malo brašna. Promešajte. Zatim dodajte ulje, so i ostatak brašna. Umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite oko 30 minuta da naraste. Izručite testo na pobrašnjenu površinu. Izradite ga rukama i oblikujte loptu. Podelite na dva jednaka dela.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Izmešajte sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razvucite oklagijom na 2 cm debljine, pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Premažite sa sirom. Prekrijte drugom polovinom razvijenog testa.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Ostavite pokriveno da odmori 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali kašičicu ulja i mleka. Pospite je
                                                                                                    
                                
                                                                                                        rendanim kačkavaljem. Pecite z zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Kako se sprema pogača, pogledate ovde:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar