Slobodno vreme > Gurmanlook

TREĆI DAN USKRSA Umesto da stoje u frižideru – napravite rusku salatu od preostalih jaja!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

22/04/2025 > 07:29

podeli vest:

TREĆI DAN USKRSA Umesto da stoje u frižideru – napravite rusku salatu od preostalih jaja!
Foto: Shutterstock


Nakon što su jaja pretrpela tucanje, ukrašavanje, fotkanje, a neka čak i proročanska nadmetanja „ko će duže ostati cela“ – došao je trenutak da ih konačno pretočimo u konkretan zalogaj.

Vaskršnji utorak, treći dan praznovanja, idealan je za kulinarsku akciju zvanju: „šta ćemo sad sa svim ovim jajima?“ A odgovor se, kao i svake godine, nameće sam: ruska salata.

Shutterstock

Domaćinski recept za rusku salatu

Ako ste mislili da je ruska salata rezervisana samo za slavu ili Novu godinu – varate se. Ovaj klasik domaće trpeze savršen je za uskršnje ostatke i još bolje raspoloženje.

Potrebno vam je:

5-6 kuvanih jaja (da, ona iz korpe)

3 kuvana krompira

2 šargarepe

200 g graška (može i iz konzerve)

4-5 kiselih krastavčića

200 g šunke ili viršli (po želji)

3-4 kašike majoneza

So, biber – po ukusu

Priprema:
Svo povrće i jaja sitno iseckajte (kao što to rade prave domaćice), dodajte šunku i krastavčiće, a zatim sve dobro sjedinite sa majonezom. Ako želite laganiju varijantu, možete pomešati pola majoneza, pola kisele pavlake. Ostavite da se ohladi – i gotova gozba za treći dan Uskrsa!

Zašto je ovo idealno jelo baš danas?

Osim što ćete iskoristiti preostala jaja i sastojke koje verovatno već imate u frižideru, ruska salata je jelo koje se pravi brzo, jede još brže – a svi je vole.

Uostalom, praznici su za uživanje, a uz tanjir ruske i komad hleba, sve izgleda malo jednostavnije i ukusnije.

Ako vam i ostane za sutra – nema veze. U četvrtak se ionako „ide na detoks“, ali do tada – prijatno i neka je srećan treći dan Uskrsa!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar