ČAROBNE KIFLICE BEZ KVASCA SA MAKOM Mekane kao duša, ukusne za medalju!
podeli vest:
 
                    Ako nemate vremena za čekanje da testo naraste, ovaj recept je idealan za vas! Samo nekoliko sastojaka, malo mešanja i za kratko vreme ćete uživati u vrhunskim, domaćim kiflicama.
Savršene su za doručak, užinu ili kao slatko posluženje uz kafu ili čaj. Punjene bogatim makom i posute finim prah šećerom, ove kiflice će oduševiti sve koji ih probaju. Pripremite ih i uverite se sami u njihovu mekoću i neodoljiv ukus!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
400 gr brašna
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        1 prašak za pecivo
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 vanilin šećer
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1'' gr šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašika masti ili margarina ili maslaca
                                                                                                    
                                
                                                                                                        200 gr kisele pavlake
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 jaje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
nadev:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        100gr maka sa malo mleka
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                    
Iseći trouglove i puniti makom i uvijati kifle.
Premazati jajetom i peći 30 minuta na 180 stepeni. Posuti prah šećerom. Vrhunske!
Kako se sprema ovaj predivni kolač, pogledajte u video prilogu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
                             
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar