BUDITE MAJSTOR ZA KROFNE Korak po korak do najmekšeg testa!
podeli vest:
                    Nema ko ih ne voli, i staro i mlado, njihov miris vraća nas u one najlepše dane detinjstva. Pa, kada zamirišu... Ako i vi želite da naučite kako se mese najmekše, one najslađe krofne, onda ste na pravom mestu. Izvolite recept:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Potrebno je:
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        200 ml mleka mlakog
                                                                                                    
                                
                                                                                                        20 gr kvasca
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                         400 - 450 gr brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        korica limuna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        2 jaja
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo soli
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                    
Izmrviti kvasac dodati šećer pa kad kvasac nadođe dodati ostatak mleka koricu limuna po malo brašna, soli i mutuiti uz postepeno
dodavanje brašna da bude testo mekše nego za hleb.
Pokriti da poraste, istresti na sto pa preklopiti u rolnicu i vaditi po 100 gr testa valjati u loptice i odvajati. Loptice pokriti da odmore 15 minuta mogu se staviti na pek papir. Pržiti na umerenoj temperaturi, da porumene sa obe strane. Posuti prah šećerom i služiti tople.
Kako se prave krofne pogledajte u videu:
PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA DONOSI MRAZ I KIŠU Pogledajte kakvo će vreme biti po danima
Vremenska prognoza za narednih 7 dana u Srbiji: jutra hladna, sunčano u Vojvodini, ali biće i povremene kiše.
pre 22 sata
VestiKIŠA, PLJUSKOVI I NAGLI PAD TEMPERATURE Pogledajte kada tačno nevreme stiže u vaš kraj (MAPA)
Najnovije upozorenje RHMZ odnosi se na lokalne pljuskove i nevreme koji će zahvatiti Srbiju, a nakon toga doći će i do pada temperature.
03.11.2025
Vesti
        
            
            
        
        
        
                            
                            
                            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Ostavite komentar