LISNATI PRAZNI KROASANI Fini i pufnasti, spremni za punjenje po želji!
podeli vest:
 
                    Predstavljamo recept za savršene lisnate prazne kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        300 ml mleka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kesica suvog kvasca
                                                                                                    
                                
                                                                                                        500 gr brašna
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 kašičica šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        malo sol
                                                                                                    
                                
                                                                                                        100 gr maslaca
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                                                            
                                        
                                                                                    
Kvasac u malo mlakog mleka izmrviti, dodati šešer i malo brašna. Ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mleko, nadošli kvasac. Ubaciti brašno malo po malo i zamesiti testo i malo posoliti.
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Ostaviti pokrivevp da testo naraste. Pesto razviti u pravougaonik  pa ga premazati  maslacom. Uviti u rolat a zatim u krug. Pokriti  15 minuta. Razviti ga u krug u iseći na 12 delova filovati ili prazne. 
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Pokriti da malo odmore pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni, oko 30-40 minuta. Pokriti krpom. Fantazija. Uživajte u vašem remek delu!
Kako se sprema ovo jelo pogledajte u videu:
 
         
     
         
         
         
             
  
  
             
         
         
         
         
         
                             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar