BAKA JELINI SLANI ROLATI Tako mirisno i ukusno pecivo skoro nismo jeli (RECEPT+VIDEO)
Idealno može biti i za užinu, večeru ili kao predjelo
05.02.2025
GurmanlookOvaj klasični pečeni čizkejk savršen je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do svečanih događaja
podeli vest:
Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a pečena verzija ovog kolača posebno se ističe svojom bogatom teksturom i ukusom. U nastavku vam donosimo recept za klasični pečeni čizkejk koji će oduševiti vaše ukućane i goste.
Foto: Pixabay.com
Sastojci:
Za podlogu:
40 g putera
85 g mlevenog keksa
30 g oljuštenih oraha
Za fil:
600 g krem sira
3 jaja
175 g kondenzovanog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Priprema podloge:
Usitnite orahe i keks u blenderu ili ih stavite u kesu i pređite oklagijom dok ne dobijete fine mrvice.
Pomešajte mleveni keks i orahe sa omekšalim puterom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Smesu ravnomerno rasporedite na dno okruglog kalupa za tortu prečnika oko 20 cm, blago pritiskajući kašikom ili dnom čaše da se podloga učvrsti.
Stavite kalup u frižider dok pripremate fil.
Idealno može biti i za užinu, večeru ili kao predjelo
05.02.2025
GurmanlookAko želite da probate nešto novo i ukusno, čeburek je idealan izbor
05.02.2025
GurmanlookPriprema fila:
U velikoj posudi umutite jaja sa kondenzovanim mlekom dok se dobro ne sjedine.
Dodajte ekstrakt vanile i krem sir, pa nastavite da mešate dok smesa ne postane glatka i kremasta.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 180°C. Foto: Pixabay.com
Izvadite kalup sa podlogom iz frižidera i sipajte pripremljeni fil preko podloge.
Pokrijte kalup aluminijumskom folijom kako bi se čizkejk ravnomerno pekao i zadržao vlagu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Nakon 40 minuta, uklonite foliju, povećajte temperaturu rerne na 200°C i pecite još 5 minuta kako bi površina dobila lepu zlatnu boju.
Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite ga da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se stegao i razvili ukusi.
Saveti za serviranje:
Pre serviranja, možete preliti čizkejk otopljenom čokoladom, karamel sosom ili voćnim prelivom po želji.
Za lakše sečenje, koristite nož koji ste prethodno zagrejali u toploj vodi i obrisali.
Ovaj klasični pečeni čizkejk savršen je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do svečanih događaja. Njegova kremasta tekstura i bogat ukus sigurno će osvojiti srca svih koji ga probaju.
BONUS VIDEO:
Ove šarene kuglice spajaju tri boje u jednom jelu – zelenu, belu i crvenu čineći ih savršenim za porodični ručak
04.02.2025
GurmanlookOno što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso, koje je prvo "bačeno" na roštilj
03.02.2025
GurmanlookIdealna je za one koji žele da se zaslade, a pritom paze na unos kalorija
03.02.2025
GurmanlookNjegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar