ČEBUREK - SAVRŠENO HRSKAVA LEPINJA PUNJENA MESOM Ovo morate probati!
Ako želite da probate nešto novo i ukusno, čeburek je idealan izbor
05.02.2025
GurmanlookIdealno može biti i za užinu, večeru ili kao predjelo
podeli vest:
 
                    Ako tražite ideju za brzu i ukusnu užinu ovi slani rolatići je sve što vam treba! Priprema se za tili čas, a rezultat je toliko ukusan da Foto: bakina kuhinja
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        će nestati u trenu. Savršen za poneti na posao ili školu. Ovi rolatići su prava eksplozija ukusa! Sočna šunka, kremasti sir i
                                                                                                    
                                
                                                                                                        pikantni začini savršeno se slažu. Hrskava korica daje mu posebnu notu. Idealno može biti i za užinu, večeru ili kao predjelo.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                    
Potrebno je:
250 ml mleka
                                                                            
                                        
                                                                                    
Ako želite da probate nešto novo i ukusno, čeburek je idealan izbor
05.02.2025
GurmanlookOve šarene kuglice spajaju tri boje u jednom jelu – zelenu, belu i crvenu čineći ih savršenim za porodični ručak
04.02.2025
GurmanlookPriprema: Foto: bakina kuhinja
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Kvasac razmutiti u malo mlakog mleka, dodati šećer  pa kad zapeni sipati u vanglu dodati ostatak mleka, brašna ulja i zamesiti glatko testo. Ostaviti da se udvostruči oko 30 minuta.. Obraditi testo malo rukama pa pokriti još 5-6 minuta. Razviti testo u pravougaonik. Izmešati sir pavlaku i jaje pa time premazati testo. Preko poređati listove šunkarice po želji i malo kulena. Dodati i malo kečapa pa testo uviti u rolat.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                    
Sastaviti ivice pa iseći na rolate. Premazati žumancetom i posuti po želji susamom. Peći na 220 stepeni 30-40 min da porumene. Tako mirisno i ukusno pecivo skoro nismo jeli!
A kako se pravi prikazano je na videu:
Ono što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso, koje je prvo "bačeno" na roštilj
03.02.2025
GurmanlookIdealna je za one koji žele da se zaslade, a pritom paze na unos kalorija
03.02.2025
GurmanlookNjegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
GurmanlookPravi klasik srpske kuhinje, savršena za jačanje imuniteta i uživanje u bogatom ukusu
03.02.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar