ZAPEČENE NJOKE SA SLANINICOM Savršeno jednostavan i ukusan obrok
Jednostavna priprema i bogat ukus čine ih savršenim izborom za porodični obrok ili večeru s prijateljima
28.01.2025
GurmanlookOvaj desert je idealan za sunčane dane, rođendane, ali i sve prilike kada želite nešto osvežavajuće, kremasto i neodoljivo
podeli vest:
Ako tražite savršenu poslasticu koja će oduševiti vaše ukućane ili goste, sladoled torta je pravi izbor! Ovaj desert je idealan za sunčane dane, rođendane, ali i sve prilike kada želite nešto osvežavajuće, kremasto i neodoljivo. Najbolje od svega? Priprema je jednostavna, a možete je prilagoditi svojim omiljenim ukusima.
Foto: Youtube PrintScreen/DomacireceptiNet
Sastojci za osnovnu sladoled tortu
1 pakovanje keksa (plazma, petit beurre ili neki drugi po izboru)
500 g vanila sladoleda
500 g čokoladnog sladoleda (ili bilo koji drugi omiljeni ukus)
200 g šlaga
100 g čokolade za kuvanje (za glazuru)
50 g putera (za glazuru)
100 ml mleka (za natapanje keksa)
Priprema
Priprema kalupa
Uzmite okrugli kalup za torte (najbolje sa obručem koji se skida) i obložite ga prozirnom folijom ili papirom za pečenje kako bi torta lako mogla da se izvadi.
Sloj keksa
Keks kratko umočite u mleko i poređajte na dno kalupa. To će biti baza vaše torte.
Prvi sloj sladoleda
Uzmite sladoled od vanile (ili neki drugi svetli ukus) i ravnomerno ga rasporedite preko keksa. Preporučuje se da ga izvadite iz zamrzivača 10 minuta pre nanošenja kako bi bio lakši za mazanje. Stavite tortu u zamrzivač na 15 minuta da se sloj stegne.
Drugi sloj sladoleda
Preko prvog sloja nanesite čokoladni sladoled (ili neki drugi tamniji ukus). Izravnajte ga kašikom ili lopaticom. Ponovo vratite tortu u zamrzivač na 20 minuta.
Jednostavna priprema i bogat ukus čine ih savršenim izborom za porodični obrok ili večeru s prijateljima
28.01.2025
GurmanlookUmesto da se oslanjate na kupovne verzije, uz samo nekoliko sastojaka možete napraviti testo koje će biti hrskavo spolja, a mekano iznutra
27.01.2025
GurmanlookŠlag i dekoracija
Umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja i nanesite ga kao završni sloj.
Čokoladna glazura
U šerpici istopite čokoladu za kuvanje sa puterom na laganoj vatri. Kada se malo ohladi, prelijte preko torte i brzo rasporedite. Po želji, možete dodati rendanu čokoladu, komadiće keksa ili voće za dekoraciju.
Hlađenje i serviranje
Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata (ili preko noći) kako bi se svi slojevi lepo povezali. Pre serviranja, izvadite tortu 10 minuta ranije kako bi se lakše sekla.
U poslednje vreme sve više domaćica vraća se tradicionalnim receptima
27.01.2025
GurmanlookZahvaljujući načinu pripreme, meso ostaje sočno, mekano i bogato aromama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj
24.01.2025
GurmanlookMora da se voli! Saveti kako da torta bude još bolja
Dodajte sveže voće poput jagoda, borovnica ili banana između slojeva.
Umesto keksa, koristite brownie koru ili čak koru od biskvita.
Eksperimentišite sa ukusima sladoleda – pistacije, maline ili karamele će dati poseban šmek.
Sladoled torta je jednostavan, ali impresivan desert koji pruža savršenu kombinaciju ukusa i osveženja. Prilagodite je svojim omiljenim sastojcima i uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Za dane odmora nema ništa slađe nego kremasti slatkiš koji se lako pravi a brzo se pojede - da, baš tako
24.01.2025
GurmanlookDobra vest je da ih možete napraviti brzo i lako, a uz ovaj recept biće savršeno mekani i ukusni
24.01.2025
GurmanlookAko je nešto ponos Rima, onda se može reći da je ova pasta sigurni kandidat, a kako stvari stoje, mi je spremamo na sasvim pogrešan način
23.01.2025
GurmanlookMađarske prženice su jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će sigurno oduševiti sve ukućane
23.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar