Miris toplih, vazdušastih uštipaka koji se širi kućom omiljeni je prizor u mnogim domovima. Bilo da ih volite sa džemom, sirom ili jednostavno posute šećerom u prahu, domaći uštipci su nezaobilazan deo svakog dobrog doručka. Dobra vest je da ih možete napraviti brzo i lako, a uz ovaj recept biće savršeno mekani i ukusni.
Sastojci za brze i vazdušaste uštipke:
2 jaja
200 ml jogurta
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašika šećera (po želji)
250 g brašna (može i malo više po potrebi)
Ulje za prženje
pročitajte još
Ako je nešto ponos Rima, onda se može reći da je ova pasta sigurni kandidat, a kako stvari stoje, mi je spremamo na sasvim pogrešan način
23.01.2025
Gurmanlook
Mađarske prženice su jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će sigurno oduševiti sve ukućane
23.01.2025
Gurmanlook
Priprema:
U veću posudu umutite jaja sa jogurtom dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte prašak za pecivo, so i šećer, pa lagano umešajte brašno. Mešajte dok ne dobijete mekano i lepljivo testo koje se lako vadi kašikom.
U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj temperaturi. Da biste proverili da li je spremno, ubacite mali deo testa – ako odmah počne da cvrči, ulje je spremno.
Kašikom vadite testo i pažljivo spuštajte u vruće ulje. Pržite uštipke dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana.
Gotove uštipke vadite na papirni ubrus kako biste upili višak ulja.
Poslužite ih tople uz omiljene dodatke – džem, kajmak, krem sir ili šećer u prahu.
pročitajte još
Dobra vest je da se domaća supa priprema brzo i lako
23.01.2025
Gurmanlook
Ovaj jednostavan dodatak, koji mnogi često zanemaruju, čini meso vazdušastim
22.01.2025
Gurmanlook
Tajna savršenih uštipaka
Ključ vazdušastih i mekanih uštipaka krije se u pravoj temperaturi ulja i korišćenju jogurta, koji testu daje potrebnu mekoću i laganu teksturu. Takođe, važno je ne preterivati sa brašnom kako testo ne bi postalo previše tvrdo.
Saveti za još bolji ukus:
Dodajte malo narendane limunove kore za osvežavajući ukus.
Ako želite slaniju verziju, dodajte sitno seckan peršun ili beli luk u testo.
Za dodatnu hrskavost, u testo možete dodati malo kukuruznog brašna.
Brzi i vazdušasti uštipci savršeni su za svaku priliku – bilo da pripremate brzi doručak, iznenađujete goste ili jednostavno želite nešto ukusno i domaće. Uz ovaj jednostavan recept, uživanje u hrskavim zalogajima biće lako i brzo, a vaši ukućani će sigurno tražiti još!
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar