PORCIJA KOŠTA 2.577 DINARA, ALI VREDI SVAKU PARU Tiroler groštl – austrijski doručak koji morate probati
ožda jeste skupo, ali ljudi koji su ga probali kažu da vredi svaki dinar, ili bolje rečeno, evro
22.01.2025
GurmanlookOvaj jednostavan dodatak, koji mnogi često zanemaruju, čini meso vazdušastim
podeli vest:
Kada pripremate jela od mlevenog mesa, bilo da su u pitanju ćufte, pljeskavice ili musaka, sigurno želite da budu sočne, mekane i punog ukusa. Profesionalni kuvari otkrivaju da je tajna savršenog mlevenog mesa u dodatku samo jednog, jednostavnog sastojka koji će promeniti teksturu i ukus vaših omiljenih jela.
Foto: Pixabay.com
Šta je tajna sastojak za sočno meso?
Ključ savršeno pripremljenog mlevenog mesa je – kisela voda! Ovaj jednostavan dodatak, koji mnogi često zanemaruju, čini meso vazdušastim, mekim i pomaže mu da zadrži vlagu tokom pečenja. Mehurići iz kisele vode deluju kao prirodni omekšivač, razgrađujući proteine u mesu i čineći ga sočnijim i lakšim za varenje.
ožda jeste skupo, ali ljudi koji su ga probali kažu da vredi svaki dinar, ili bolje rečeno, evro
22.01.2025
GurmanlookOvi sastojci pomažu u stvaranju zaštitne barijere oko testa, sprečavajući upijanje masti tokom prženja
21.01.2025
GurmanlookKako koristiti kiselu vodu u pripremi jela?
Dodavanje kisele vode je vrlo jednostavno i zahteva samo nekoliko koraka:
Prava mera – Na 500 grama mlevenog mesa dodajte 50-100 ml kisele vode, u zavisnosti od vrste jela koje pripremate. Foto: Pixabay.com
Mešanje – Nakon što dodate kiselu vodu, dobro izmešajte meso kako bi se ravnomerno rasporedila i prodrla u vlakna.
Ostavljanje da odstoji – Pustite smesu da odstoji 10-15 minuta pre oblikovanja i pečenja, kako bi se sastojci sjedinili.
Zašto je kisela voda bolja od drugih dodataka?
Mnogi koriste jaja, hleb natopljen u mleku ili rendani krompir kako bi omekšali meso, ali kisela voda daje posebnu lakoću i sprečava da meso postane tvrdo i suvo nakon termičke obrade. Pored toga, ne menja ukus jela, već mu daje blagu, osvežavajuću notu.
Dodatni saveti za savršeno mleveno meso
Da biste postigli vrhunski rezultat, pored kisele vode, obratite pažnju na sledeće savete:
Koristite meso sa umerenom količinom masti (idealno 20-30%) za bogatiji ukus.
Uvek dodajte sveže začine poput belog luka, peršuna i bibera za bolju aromu.
Izbegavajte predugo mešanje mesa kako bi ostalo mekano i vazdušasto.
Prilikom oblikovanja, lagano pritiskajte meso kako bi se zadržala njegova sočnost.
Pravi gulaš zahteva malo strpljenja, ali uz pravi recept i nekoliko trikova, dobićete jelo koje će oduševiti sve
21.01.2025
GurmanlookNjihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv
20.01.2025
GurmanlookBilo da pravite ćufte za porodični ručak, pljeskavice za roštilj ili musaku za posebne prilike, dodatak kisele vode učiniće vaša jela neodoljivo sočnim i mekšim. Isprobajte ovaj trik i uživajte u savršenom ukusu mlevenog mesa, bez straha da će biti suvo ili previše tvrdo.
BONUS VIDEO:
Ova raskošna torta oduševljava kombinacijom bogatih ukusa i luksuznog izgleda
20.01.2025
GurmanlookIdealan roštilj sa prijateljima ili kao zdrav obrok nakon napornog dana
20.01.2025
GurmanlookPripremite se za ukusno i mekano jelo koje ne zahteva mnogo truda, ali ostavlja snažan utisak
14.01.2025
GurmanlookJedan od najvažnijih običaja ovog dana je priprema vasilice, obrednog kolača koji simbolizuje sreću, zdravlje i blagostanje
13.01.2025
TradicijaDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
17.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar