Slobodno vreme > Gurmanlook

PRŽITE KOBASICE DIREKTNO IZ FRIŽIDERA? Kuvar grupe Kvin otkrio u čemu je greška i kako da ih pripremite savršeno

Bivši kuvar grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

05/12/2024 > 12:47

podeli vest:

PRŽITE KOBASICE DIREKTNO IZ FRIŽIDERA? Kuvar grupe Kvin otkrio u čemu je greška i kako da ih pripremite savršeno
Foto: Freepik.com


Nagrađivani kuvar Džef Bejker, sa više od 30 godina iskustva, otkriva da mnogi od nas prže kobasice na pogrešan način. Bejker, koji je kuvao za muzičke legende poput grupe Kvin, deli svoje savete za savršeno pripremljene kobasice i ukazuje na uobičajene greške koje treba izbegavati.

Foto: Pexels.com

 

Pravilna priprema kobasica:

Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta pre prženja: Ovo omogućava da kobasice dostignu sobnu temperaturu, što pomaže ravnomernom kuvanju i sprečava pucanje kože.

Koristite teški tiganj sa neprijanjajućim premazom: Zagrejte tiganj na srednje niskoj temperaturi pre nego što dodate kobasice.

Dodajte kašičicu masti u tiganj: Protresite tiganj dok dno ne bude potpuno prekriveno mašću, a zatim uklonite višak.

Pazite da se kobasice ne dodiruju tokom prženja: Redovno ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za standardne kobasice, ovaj proces traje oko 10-12 minuta.

Ostavite kobasice da odstoje nekoliko minuta pre serviranja: Idealna unutrašnja temperatura kobasice treba da bude oko 70 stepeni Celzijusa i da bude čvrsta na dodir.

Greške koje treba izbegavati:

Probadanje kože tokom prženja: Ovo može dovesti do curenja sokova, što rezultira suvom i bezukusnom kobasicom.

Prženje u dubokom ulju: Ovakav način pripreme može učiniti kožu kobasice tvrdom, a unutrašnjost suvom.

Pečenje umesto prženja: Pečenje ne pruža istu hrskavost i bogat ukus koji se postiže prženjem u tiganju.

Prateći ove savete, možete uživati u sočnim i savršeno pripremljenim kobasicama koje će oduševiti vaše nepce.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar