JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA SARMU IZ 1952. GODINE: Tajni sastojak koji će vas iznenaditi
Dodavanje jajeta u fil pomaže da se smesa bolje poveže, što rezultira kompaktnijom i sočnijom sarmom
26.11.2024
GurmanlookAko volite pikantniji ukus, dodajte ljutu papriku ili malo čilija.
podeli vest:
Podvarak sa dimljenom butkicom je jedno od omiljenih tradicionalnih jela u našim krajevima, idealno za hladne zimske dane. Aromatičan kiseli kupus, dimljena butkica i savršena kombinacija začina učiniće ovo jelo pravim praznikom za nepca.
Sastojci:
1 veća dimljena butkica (oko 1,5 kg)
Dodavanje jajeta u fil pomaže da se smesa bolje poveže, što rezultira kompaktnijom i sočnijom sarmom
26.11.2024
GurmanlookStručnjaci ističu da je jedna od najčešćih grešaka nedovoljno kuvanje zaprške
26.11.2024
GurmanlookPriprema:
Stavite butkicu u veliku šerpu i prelijte vodom tako da je potpuno potopljena.
Dodajte lovorov list i kuvajte na srednjoj vatri oko 90 minuta, dok meso ne omekša.
Kada je butkica skuvana, izvadite je i sačekajte da se malo prohladi. Potom odvojite meso od kosti i isecite ga na veće komade. Sačuvajte vodu od kuvanja za kasnije.
Priprema kupusa:
U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte mast. Dodajte seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Ređanje podvarka:
U velikoj posudi za pečenje ili zemljanom loncu rasporedite sloj prženog kiselog kupusa.
Preko kupusa rasporedite komade dimljene butkice.
Prelijte sve sa 200 ml vode ili supe od kuvanja butkice.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C.
Stavite podvarak u rernu i pecite 60-90 minuta, povremeno promešajte i po potrebi dodajte još malo tečnosti kako kupus ne bi bio suv. Kada kupus dobije zlatno-smeđu boju, a meso postane sočno i aromatično, jelo je gotovo.
Ako možete skuvati čaj, možete i rakiju, samo s više zabave
23.11.2024
GurmanlookUčestvovali su proizvođači rakije iz 62 zemlje, a ocenjivanje je vršilo 158 sudija iz 38 zemalja
22.11.2024
GurmanlookSaveti za savršen podvarak:
Ako volite pikantniji ukus, dodajte ljutu papriku ili malo čilija.
Uživajte u bogatom ukusu ovog tradicionalnog specijaliteta koji će ugrijati i telo i dušu! Prijatno!
BONUS VIDEO:
Enriko Derflinger otkriva nam tajne kulinarskog sveta i svetskog džet seta
22.11.2024
GurmanlookNegde pred Mladinu (1. decembra), zna se – vreme je za omiljeni "sport u Srba"
22.11.2024
GurmanlookHrana koja ostane posle slave ne mora da završi u kanti
22.11.2024
GurmanlookZahvaljujući svojim enzimima, kivi razgrađuje vezivna tkiva u mesu i čini ga neverovatno mekanim
21.11.2024
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
Vesti
Ostavite komentar