GRIZ KNEDLE KOJE UVEK USPEJU: Vikend samo što nije i vreme je za jednu omiljenu supicu!
Vikend je tu pred vratima, svima nam treba jedan predah od svega uz naravno, jednu domaću supicu sa knedlama
01.11.2024
GurmanlookBriga nas za kilograme i sve, važno je da uživamo u životu i u krofnama
podeli vest:
Miris, ukus, i koja krofna više!
Nije da se hvalim, ali pored toga što pišem umem i da kuvam. Hvalite me usta moja! I kao autorka vesti, red je da sa vama podelim svoja umeća.
Šalu na stranu, stiže nam lagano hladnije vreme i možemo sasvim opušteno da uživamo u slatkim "mukama". Kada to kažemo mislimo na razna peciva i testa, i jelo bez griže savesti, a ono što svakako je na listi prioriteta jesu - krofne.
Zato, briga nas za kilograme i sve, važno je da uživamo u životu!
Foto: Privatna arhiva
Evo recepta za najbolje krofne koje su mekane i unutra prazne, savršene za punjenje po želji!
Sastojci
500 g brašna
250 ml mleka
80 g šećera
1 jaje
50 g putera (omekšalog)
25 g svežeg kvasca (ili 7 g suhog kvasca)
Prstohvat soli
Prstohvat muškatnog oraščića (opcionalno)
Ulje za prženje
Priprema
Priprema testa:
U mlakom mleku rastvorite kvasac i dodajte malo šećera. Ostavite da odstoji 10 minuta dok ne postane penasto.
U veliku posudu stavite brašno, preostali šećer, so, muškatni oraščić (ako ga koristite) i promešajte.
Napravite udubljenje u brašnu i dodajte jaje, omekšali puter i penasti kvasac.
Mesite sve sastojke dok ne dobijete glatko i elastično testo.
Pokrijte testo krpom i ostavite da se diže na toplom mestu 1-2 sata, dok ne udvostruči svoj volumen.
Oblikovanje krofni:
Kada je testo nadošlo, prenesite ga na blago pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu od oko 1-1.5 cm.
Vikend je tu pred vratima, svima nam treba jedan predah od svega uz naravno, jednu domaću supicu sa knedlama
01.11.2024
GurmanlookSavršen za ručak ili večeru!
31.10.2024
GurmanlookPrženje:
U dubokoj tiganju zagrijte ulje na srednjoj temperaturi.
Pržite krofne sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe (oko 2-3 minuta po strani).
Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da upije višak ulja.
Punjenje i serviranje:
Kada se krofne ohlade, možete ih puniti džemom, kremom, čokoladom ili šlagom.
Poslužite posute prah šećerom ili prelivene čokoladom.
Uživajte u domaćim krofnama koje su mekane i vazdušaste!
BONUS VIDEO:
Jedno od najukusnijih i najzdravijih jela koje možete pripremiti kod kuće
30.10.2024
GurmanlookJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraKada ne možete da ga pijete, vi ga namažite
29.10.2024
GurmanlookJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraU prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar