Morate probati najbolji džem od ŠIPKA, ali na domaćinski način!
Vreme je da se lagano pripremimo za kuvanje džema koji, kako kažu, je najbolji sastojak za palačinke
14.10.2024
GurmanlookAko želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
podeli vest:
Ne postoji ništa bolje od slojeva testenine prepunih mlevenog mesa, topljenog sira i sočnog bešamela. Današnja misija: napraviti lazanje koje se razvlače od nadeva – bogate, sočne i savršeno grešne!
Sastojci (za jedno pravo bogato izdanje):
500 g mlevenog mesa (junetina, svinjetina ili miks – po vašem ukusu)
Bešamel sos:
50 g maslaca
50 g brašna
800 ml mleka
Prstohvat muskatnog oraščića (obavezno, za dodatni luksuz)
So i biber
Priprema: Početak jedne sočne priče
Meso koje miriše na domaćinstvo
Vreme je da se lagano pripremimo za kuvanje džema koji, kako kažu, je najbolji sastojak za palačinke
14.10.2024
GurmanlookOtkrivamo zašto toliko voliko da jedemo slatko, ali i koje su to zdrave zamene za šećer
13.10.2024
GurmanlookBešamel – kremasta čarolija
U drugoj šerpi rastopite maslac, pa dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete pastu (tzv. zapršku). Polako dolivajte mleko, mešajući non-stop da ne bude grudvica. Posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić za onaj poseban „šmek“. Neka sos kuva dok se fino zgusne.
Slojevi bogatstva
Na dno posude za pečenje sipajte malo bešamela – on će sprečiti da se kore zalepe. Poređajte prvi sloj kora, pa dodajte deo mesa, zatim malo bešamela, i preko svega izdašnu šaku rendane mocarele. Ponavljajte ovaj postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu neka budu kore, bešamel i bogata doza parmezana.
U ovom receptu otkrivamo sve korake kako da i vi kod kuće napravite najukusniju poslasticu koja će vas oduševiti
13.10.2024
GurmanlookIde vikend, a zna se da je najbolji ručak kada ima mesa, a uz to je i slatko - kao med
12.10.2024
GurmanlookPečenje – čekanje se isplati
Mali saveti za veliki ukus:
Lazanje će biti još bolje ako odstoje malo nakon pečenja – to je onaj „tajni sastojak“.
Ako imate vremena, pripremite ih dan ranije – ukusi se tada još bolje sjedine.
Uz lazanje savršeno ide čaša vina i dobar razgovor za stolom!
Zaključak:
Lazanje sa mlevenim mesom su klasik koji nikad ne razočara. Slojevi mesa, bešamela i sira čine svaku porciju pravom rapsodijom ukusa. Nema žurbe, jer ovo je jelo koje traži malo ljubavi i strpljenja – ali, kad ga probate, svaka minuta pripreme biće vredna! Prijatno i neka vam kuhinja uvek miriše na domaće majstorije!
BONUS VIDEO:
Priprema je jednostavna, a rezultati će oduševiti sve ljubitelje slanih pita
28.09.2024
GurmanlookTuršija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
26.09.2024
GurmanlookEksperimentišite sa različitim vrstama povrća ili dodajte sir za bogatiji ukus
22.09.2024
GurmanlookLako se priprema, recept je jednostavan, a potpuno je zdrava
19.09.2024
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
pre 10 sati
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar