
Recept za pitu sa sirom i spanaćem: Toliko se lako sprema da će ispasti PREUKUSNA i ako niste ekspert u kuhinji
Priprema je jednostavna, a rezultati će oduševiti sve ljubitelje slanih pita
podeli vest:

Pita sa sirom i spanaćem je tradicionalno jelo koje se često priprema u domaćinstvima širom Srbije. Ova ukusna i hranljiva pita savršena je za užinu, ručak ili kao dodatak za večernje druženje.
U nastavku saznajte kako da pripremite ovu divnu pitu koja će postati omiljeni deo vaših obroka.
Sastojci:
- 500 g kiselog testa ili gotovih kora za pitu
- 300 g svežeg spanaća (može i smrznut)
- 200 g feta sira
- 200 g kisele pavlake
- 2 jaja
- So i biber po ukusu
- Ulje ili otopljeni puter za premazivanje

Foto: YouTube Printscreen/ @CooKing1
Priprema:
Ako koristite svež spanać, operite ga i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo ulja i kratko dinstajte spanać dok ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte ohlađeni spanać, feta sir, kiselu pavlaku i jaja. Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Ako koristite gotove kore, raširite prvu koru na radnoj površini i prelijte je s malo ulja ili otopljenog putera. Na to stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Na kraju, ravnomerno rasporedite fil od spanaća i sira.
Pitu možete uviti u rolne ili preklapati u trouglove, zavisno od toga kako želite da izgleda. Stavite je u prethodno podmazan pleh.
Pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je pita pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Poslužite je toplu ili mlaku uz jogurt ili salatu.
Pita sa sirom i spanaćem je brzo i ukusno jelo koje se može pripremiti u svakodnevnom kuvanju. Idealna je za sve prilike, a njen jednostavni recept čini je omiljenim izborom za mnoge domaćice. Isprobajte ovaj recept i uživajte u bogatstvu ukusa!
BONUS VIDEO
Krstovdanski KOLAČ bi trebalo da se nađe na stolu u vašem domu! Posna poslastica će vas oduševiti
Na ovaj praznik jede se grožđe i hleb
27.09.2024
GurmanlookSpremite ZIMNICU poput najboljih domaćica: Tradicionalni recept za TURŠIJU koju će obožavati cela porodica
Turšija je pravi klasik srpske kuhinje, a svaka domaćica ima svoj poseban recept koji se prenosi s kolena na koleno
26.09.2024
GurmanlookOvaj obrok je spremljen s dušom! Probajte PATLIDŽAN SALATU sa Svete Gore
Salata od plavog paradajza je dokaz koliko može biti ukusan sam po sebi uz dodatak vrlo malo jednostavnih sastojaka
25.09.2024
GurmanlookZdrav doručak za dan pun ENERGIJE! Napravite jednostavne pahuljice sa bananom i medom
S lakoćom ih možete prilagoditi prema svojim ukusima i dostupnim sastojcima
24.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar