MOK ZVANIČNO SAOPŠTIO Rusima zabranjeno učešće u timskim takmičenjima na Zimskim olimpijskim igrama!
Sport
"Gotov pinđur, Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu, a recept za pinđur moje majke Milke za mene najpši"
podeli vest:
Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.
Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.
- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Potrebno je:
Foto: Instagram/rokvic.slavica
- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.
U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.
Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura.
Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić.
BONUS VIDEO:
Ovaj voćni sorbet je savršen desert za tople dane – lagan, voćan i izuzetno ukusan
14.08.2024
GurmanlookUverite se da je ovo najbolji recept za ludo testo
28.07.2024
GurmanlookPink pasta priprema se za samo 30 minuta, a ukus će vas oduševiti
25.07.2024
GurmanlookNajbolji kuvari sveta uvek u prženice dodaju jedan sastojak zbog kog postaju sočne, a opet hrskave - ukus je tada najbolji
24.07.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar