 
        Pravo osveženje za vrele dane, bolje i od limunade - probajte domaći ledeni čaj od đumbira i nane
I zdravo i ukusno i osvežavajuće i...
podeli vest:
 
                    Mnogi znaju za lekovita svojstva đumbira ali i da ima pikantnu, ljutkastu aromu koja im ne zvuči primamljivo na visokim temperaturama. Ipak, njegovo deljstvo je upravo suprotno.
Đumbir pomaže u regulisanju telesne temperature tela i zato je idealan za vrele letnje dane.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: Pixabay.com
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                
                                
                                                                                                    
Priprema ledenog čaja od đumbira i nane:
U blenderu ispasirajte 30 g rendanog đumbira, trećinu šoljice seckane nane i 1 kašiku meda sa 1l mineralne vode i svežim sokom limete. Ako vam smetaju komadići povrća, procedite napitak, ohladite i konzumirajte kad ožednite. Što više, to bolje. A možete da dodate i kolutove limuna, po želji.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: Pixabay.com
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                
                                
                                                                                                    
 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar