Showtime > Prvi Red

Na današnji dan rođen je vladar scene u Srbiji! ĆERKA PETRA KRALJA o tome koliko joj NEDOSTAJE OTAC! VIDEO)

Prošlo je 13 godina od smrti Petra Kralja, a njegova ćerka i prijatelji govore za K1 o legendarnom glumcu

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

04/04/2024 > 20:14

podeli vest:

Na današnji dan rođen je vladar scene u Srbiji! ĆERKA PETRA KRALJA o tome koliko joj NEDOSTAJE OTAC! VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/Nova S


Na današnji dan 1941. godine, rođen je legendarni glumac Petar Kralj. Naime, slavni glumac preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu, a njegova ćerka, Milica Kralj - jednom prilokom se oglasila na Tviteru rečima: "Otac mi mnogo nedostaje. Bio je moj životni oslonac. i kao čovek i kao umetnik". 

O velikom umetniku nikada se nije moglo čuti ništa ružno ili neprijatno. Kolege su ga na svakom koraku hvalile. Tako je glumac Rade Marjanović izjavio da je Kralj najbolji čovek na svetu.

Priča o Kralju - vladaru pozorišne scene 

Ovo je priča o jednom Kralju, vladaru pozorišne scene, čudesnih stihova i ljudske dobrote. 

Scena Ateljea ostaje bez kralja, a narod nije ostao samo bez izvođača glumačkih radova, već čiste duše koja voli ljude i raduje se život. Sećanja na preminulog glumca pogledajte ispod u videu.

 

Zanimljivo je da ljudi različite dobi, obrazovanja i socijalnih statusa, od dekoratera do vrhunskih umetnika, izgovaraju istu rečenicu o Petru Kralju: „Bio je dobar čovek“.

Kako je sam glumac jednom prilikom ispričao, važio je za poluboema jer je imao posao i familiju, ali je voleo druženje i slobodu.

Dobio je ulogu sa samo 11 godina 

Na daske koje kože život znače stao je kao dečak i to u osnovnoj školi kada se interesovao se za glumu. Kada je u 11. godini čuo da Sremsko narodno pozorište traži dečaka za ulogu Toze Čvorka, mali Petar se prijavio i- naravno, dobio ulogu.

Legendarni Kralj pojavio se u više od 40 domaćih filmova,a u ostvario više od 200 uloga koje je odigrao više od 3.000 puta. Bio je i ostao jedan od najcenjenijih srpskih umetnika. Bio je i ostao kralj. Bio je i ostao jedan od najcenjenijih srpskih umetnika. Bio je i ostao kralj.

 

Ostavite komentar