Showtime > Display

Nemam ništa s tim: TOM HENKS u stomatološkoj REKLAMI koju je stvorila VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Iako razumljivo uznemiren ovom reklamom, Henks je podržao korišćenje AI-a i tehnologije za menjanje izgleda u nekoliko svojih filmova

Izvor: K1info

04/10/2023 > 23:08

podeli vest:

Nemam ništa s tim: TOM HENKS u stomatološkoj REKLAMI koju je stvorila VEŠTAČKA INTELIGENCIJA
Foto: Instagram/tomhanks


Američki glumac Tom Henks otkrio je da neobična reklama za stomatološki plan u kojoj se pojavljuje zapravo nije on, već kreacija stvorena pomoću veštačke inteligencije (AI).

Ova vest dolazi u godini u kojoj se naširoko razgovoralo o korišćenju veštačke inteligencije u kreativnoj industriji. WGA i SAG-AFTRA su posebno istakli AI kao ključni faktor u nedavnom štrajku.

Preneražen kada je video reklamu u kojoj nije igrao, Henks je možda bio polaskan što se njegovi zubi smatraju dovoljno zdravim za takvu asocijaciju, ali je smatrao da bi trebalo hitno da obavesti svoje fanove o korišćenju veštačke inteligencije u reklami sa kojom nema veze.

"OPREZ!! Postoji video koji promoviše neki stomatološki plan sa mojom AI verzijom", napisao je Henks na Instagramu. "Nemam ništa s tim."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

Kao što su primetili mnogi obožavaoci, AI fotografija Henksa više liči na kombinaciju Toma i njegovog sina Kolina Henksa, poznatog po ulozi u seriji "Fargo".

Fotka koja je poslužila kao osnova za AI reprodukciju čini se da potiče iz posta čak iz 2014. godine.

Iako razumljivo uznemiren ovom reklamom, Henks je podržao korišćenje AI-a i tehnologije za menjanje izgleda u nekoliko svojih filmova. Godine 2004. glumio je u Božićnom filmu "The Polar Express", koji je u to vreme koristio revolucionarnu CGI tehnologiju za promenu izgleda.

Slično tome, u predstojećem filmu "Here", Henks je pomlađen pomoću AI tehnologije. Ova tehnika korišćena je i u flešbek sekvencama u filmu "A Man Called Otto".

Inače, Henks je ranije ove godine raspravljao o korišćenju veštačke inteligencije u podkastu komičara Adama Bakstona.

- Sutra me može udariti autobus, i to je to, ali moje izvedbe mogu trajati i trajati i trajati - rekao je Henks, napominjući kako je "Polar ekspres" bio značajan korak za tehnologiju.

Bakston je sugerisao da će biti pravnih komplikacija i da se uvek može uočiti mala razlika između rekreacije AI i stvarnog glumca.

- Mislim da više verujete u ljude od drugih - odgovorio je Henks.

- Nekima će biti svejedno.

Ostavite komentar