Showtime > Display

Dete od 12 GODINA nominovali za NAJGORU glumicu: Užasan potez organizatora ZLATNE MALINE

Ubuduće, nijedan izvođač ili filmski stvaralac mlađi od 18 godina neće imati pravo na nominaciju za nagradu Zlatna malina

Izvor: K1info

26/01/2023 > 18:14

podeli vest:

Dete od 12 GODINA nominovali za NAJGORU glumicu: Užasan potez organizatora ZLATNE MALINE
Foto: Youtube PrintScreen/ Universal Pictures


Organizatori dodele Razzi nagrada (Zlatna malina), udruženja koje svake godine u Holivudu dodeljuje nimalo laskava priznanja najgorim filmovima i pojedincima, izvinili su se u sredu zbog nominacije deteta za najgoru glumicu.

Rajan Kira Armstrong (12) imala je samo 11 godina kada je sa Zakom Efronom igrala u filmu "Firestarter", o devojčici koja poseduje pirokinetičke moći.

Njena ovonedeljna nominacija izazvala je kritike filmskih fanova i glumaca, a bivša dečija zvezda Devon Sava tvitovao je da je grupa "bez duše" zbog ruganja mladoj glumici.

U izjavi za BuzzFeed News u utorak, jedan od suosnivača, Džon Vilson, branio je nominaciju Armstrong, nazivajući reakciju "preteranom". Međutim, on je priznao da je grupa "veoma pogrešila" u svojim nastojanjima da bude "smešna".

Vilson se u saopštenju izvinio mladoj glumici i rekao da povlače njeno ime sa liste za koje će otprilike 1.100 članova glasati sledećeg meseca.

Inače,  film sa najviše nominacija, čak 8, za 43. godišnju nagradu Zlatna malina je "Blonde". Sledi "Good Mourning" sa 7 i "Disney’s Pinocchio" sa 6, dok je "Moribus" kandidovan u 5 kategorija.

Kandidati za najgoreg glumca su Kolson Bejker (reper Mašin Gan Keli) za "Good Mourning", Pit Dejvidson (samo glas) za "Marmaduke", Tom Henks ("Disney’s Pinocchio"), Džared Leto ("Morbius") i Silvester Stalone ("Samaritan"). Henks je nominovan i za najgoreg sporednog glumca u ulozi pukovnika Toma Parkera u inače hvaljenom ostvarenju "Elvis".

Kandidatkinje za najgoru glumicu su Brajs Dalas Hauard ("Jurassic Park: Dominion"), Dajan Kiton ("Mack & Rita") Kaja Skodelario ("The King’s Daughter") i Ališa Silverston ("The Requin").

Među nominovanim za najgoreg reditelja su Endru Dominik za "Blonde", Džad Apatou ("The Bubble)", Kolson Bejker i Mod San ("Good Mourning"), Danijel Espinoza ("Morbius") i Robert Zemekis ("Disney’s Pinocchio").

Godišnje nagrade Zlatna malina biće dodeljene u subotu 11. marta, jedan dan pre Oskara.

 

Ostavite komentar