Showtime > Celebrity

Nije moja majka ODGAJILA LICEMERA: Brendan Frejzer NEĆE na dodelu Zlatnih globusa

Glumac je 2018. godine otvoreno progovorio da ga je seksualno uznemiravao Filip Berk, tadašnji predsednik udruženja HFPA

Izvor: K1info

17/11/2022 > 13:36

podeli vest:

Nije moja majka ODGAJILA LICEMERA: Brendan Frejzer NEĆE na dodelu Zlatnih globusa
Foto: Youtube PrintScreen


Zvezda filma "The Whale" izjavio je da mu nikada nije ponuđeno izvinjenje od strane Holivudskog udruženja stranih novinara (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) posle njegovih ranijih navoda da ga je bivši predsednik seksualno uznemiravao.

Još smo nedeljama daleko od saznanja o nominacijama za Zlatni globus 2023., ali jedan od mogućih kandidata za najboljeg glumca već je najavio svoju nameru da bojkotuje manifestaciju.

Brendan Frejzer, koji dobija najbolje kritike u karijeri za ulogu u filmu Darena Aronofskog "The Whale" (u bioskopima od 9. decembra), rekao je za GQ da neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa u januaru ako bude nominovan, kao što se očekuje.

- Imam više nesuglasica sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara - rekao je otvoreno. - Ne, neću učestvovati.

Njegovo obrazloženje, za one koji su pratili karijeru bivšeg srcelomca, više je nego očigledno: - To je zbog istorije koju imam sa njima - objasnio je on. - A moja majka nije odgajila licemera. Možeš me nazivati mnogim imenima, ali ne tako.

Godine 2018., Frejzer je dospeo na naslovne strane kada je prvi put progovorio o svojim usponima i padovima u Holivudu, uključujući i višegodišnje kaskaderske vratolomije koje su ostavile traga na njegovom telu.

Takođe je podelio uznemirujuću tvrdnju, optužujući Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, organizacije koja stoji iza Zlatnih globusa, da ga je seksualno uznemiravao 2003. (Berk je negirao tvrdnju.)

Posle izlaska članka, HFPA je izdala saopštenje u kojem se kaže: "HFPA se čvrsto zalaže protiv seksualnog uznemiravanja i načina ponašanja opisanog u članku".

Frejzer je u najnovijoj izjavi rekao da su mu, pošto je obećano da se istražiti slučaj, ljudi iz HFPA naposletku predložili zajedničku izjavu koja bi po glumcu glasila: "Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirnuo gospodina Frejzera, dokazi potvrđuju da je sve trebalo da bude shvaćeno kao šala, a ne kao seksualno uznemiravanje".

Frejzer je odbio da potpiše izjavu. Berk je ostao član HFPA sa pravom glasa do 2021. godine kada je izbačen jer je u mejlu svojim kolegama članovima podelio članak u kojem se navodi da je Black Lives Matter "rasistički pokret koji širi mržnju".

- Znao sam da će zbiti svoje redove - rekao je Frejzer o HFPA. - Znao sam da će se truditi da izbegnu problem. Znao sam da nemam budućnost sa takvim sistemom - zaključuje glumac.

 

Ostavite komentar