Showtime > Celebrity

Pozvala fanove da joj odaberu ŠTAP ZA HODANJE: Omiljena glumica VRAĆA SE U JAVNOST

Kristina Eplgejt je sa fanovima podelila vest o svom zdravstvenom stanju i planovima koji uključuju pomoć pri kretanju

Autor: K1info/jutarnji.hr

29/10/2022 > 07:40

podeli vest:

Pozvala fanove da joj odaberu ŠTAP ZA HODANJE: Omiljena glumica VRAĆA SE U JAVNOST
Foto: Youtube PrintScreen


Kristina Eplgejt (50) sprema se za svoje prvo veliko pojavljivanje u javnosti otkako joj je prošle godine dijagnostifikovana multipla skleroza. Nagrađivana glumica je na Twitteru podelila fotografiju pet različitih štapova koje planira da koristiti tokom događaja.

"Bliži se vrlo važan događaj za mene", napisala je. "Ovo će biti moj prvi izlazak otkako mi je dijagnostifikovana MS (multipla skleroza). Štapovi koji mi pomažu pri hodanju su deo moje nove normalnosti."

 

 

Glumica je poručila fanovima da ostanu uz nju i vide koji će se štap izabrati za nedelju dana.

Zvezda Netflixove serije "Dead to Me" objavila je da joj je prošlog avgusta dijagnostifikovana bolest koja često dovodi do problema sa kretanjem.

U tadašnjoj objavi napisala je kako je put do dijagnoze bio "čudan i težak".

"Podržali su me ljudi koji takođe imaju ovu bolest", napisala je ona. "Bio je to težak put, ali kao što svi znamo, put ide dalje. Osim ako ga neka rupa ne blokira. Kao što je jedan od mojih prijatelja koji ima multiplu sklerozu rekao: Probudimo se i radimo ono što trebamo da radimo. Baš to ja radim. Zato sada molim za privatnost dok prolazim kroz sve ovo."

Od avgusta, glumica koju gledaoci vole još od vremena "Bračnih voda" u kojima je glumila ne baš bistru ćerku Ala Bandija, Keli Bandi, povremeno se javljala na društvenim mrežama sa novostima o svom zdravlju.

U novembru prošle godine, na svoj 50. rođendan, napisala je kako joj je teško, ali se trudi da uspravno drži glavu.

Podrška od prvog dana bila joj je koleginica iz filma "Najslađe stvorenje", Selma Bler, kojoj je 2018. godine dijagnostifikovana ista bolest. Bler joj je odmah poručila da će uvek biti uz nju.

Foto: Youtube PrintScreen

Selma Bler i Kristina Eplgejt

Eplgejt je u braku sa Martinom Lenoblom, muzičarem iz Holandije, od 2013. godine i imaju ćerku, 11-godišnju Sejdi. Ovo nije njena prva teška zdravstvena kriza - 2008. godine dijagnostifikovan joj je rak dojke. Srećom, bolest je otkrivena u samom početku. Glumica je tada odlučila da ode na obostranu mastektomiju. Naime, i njena majka borila se sa rakom dojke i Eplgejt je uz savetovanje sa lekarima zaključila da je preventivno uklanjanje obe dojke najbolje rešenje za nju.

 

 

 

Ostavite komentar