Showtime > Celebrity

Maja Nikolić o bombardovanju Srbije: "Snimala sam pesmu u studiju dok su PADALE BOMBE, poginuli su bliski prijatelji"

Maja kaže da joj je to bio najstresniji period u životu

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

24/03/2024 > 11:03

podeli vest:

Maja Nikolić o bombardovanju Srbije:  "Snimala sam pesmu u studiju dok su PADALE BOMBE, poginuli su bliski prijatelji"
Foto: K1info/Youtube PrintScreen/ATA Images


Srpska pop pevačica Maja Nikolić jedna od estradnih ličnosti koje su prkosile NATO bombardovanju mračne 1999. godine za našu zemlju. Bombardovanje je trajalo 78 dana, a Nikolićeva je skoro svakog dana pevala na mostovima i bila uz naš narod.

Foto: ATA Images

 

- To je bio najstrašniji i najstresniji period. Sećam se da sam pevala u diskoteci u Kragujevcu sa tadašnjim menadžerom i samo je nestala struja. Svi smo izašli napolje, stajali smo ispred dikoteke, gledali smo kako u dajini gore okolna mesta koja su bombardovana. Bili smo u šoku. Stvarno sam bila ponosna da sam sa svojim narodom sa metom na grudima. Bukvalno 78 dana na mostovima. Tu je bio i patrijarh. Bio je Šešelj i Dačić, tadašnja ekipa političara. Slobodan Milošević takođe - poćinje priču Maja o teškim danima za srpski narod, pa nastavlja:

Foto: Youtube PrintScreen

 

- Jedan grozan period, ali ja ni tada nisam prihvatila da budem u skloništima, već smo dokazali da smo hrabar narod. Mali narod, ali velikog srca. Nisam želela ni kada se sirene upale da se sklanjam. Svi smo se bojali za narod. Moj sin je bio jako mali, sa mojim roditeljima je otišao na selo, imao je nepunih godinu dana. Ja sam ostala u Beogradu da sam mojim prijateljima i sa našim narodom da budem sve vreme u prvoj liniji da se borimo pesmom, da budemo na mostovima i ponosna sam na taj period. 

Foto: Youtube PrintScreen

 

Maji je posebno teško, jer je u tom periodu izgubila drage ljude. Sa druge strane, ponosna je što je snimila pesmu kojom je pokazala ljubav prema svom narodu u teškim trenucima.

Foto: Youtube PrintScreen

 

- Teško mi je, jer je poginula šminkerka RTS-a Jelica Munitlak i mnogo bliskih prijatelja je poginulo na pravdi Boga, bez ikakvog razloga, jer je za nas to bio nikakav razlog. Mi smo toliko bili hrabri da smo izdržali agresiju NATO pakta. To su strašne stvari i ne bih volela da se nikad ponove. Nikome nije bilo lako ko je živeo u skloništima. Ja sam čak tada snimila u studiju pesmu "Tamo daleko". Dok su padale bombe ja sam snimala pesmu "Tamo daleko" u studiju sa Vladimirom Graićem i ponosna sam na tu pesmu koja je tada bila himna - završava svoju ispovest estradna umetnica za "K1info" portal.

Ostavite komentar